ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Άρθρο Diablog

Οι προβληματισμοί του συγγραφέα του άρθρου της σελίδας http://www.diablog.gr/?p=43, αν και τραβηγμένοι σε αρκετά σημεία, περιέχουν αρκετές δόσεις προβληματισμού που θα πρέπει να τους λάβουμε πολύ σοβαρά.

Ο Cuban είναι ο πρώτος (ίσως) που έθεσε τέτοιους προβληματισμούς ως προς το μέγεθος της αλλαγής που θα επιφέρει ο ΧΟ. Επίσης, ένα μηχάνημα κατασκευασμένο για υποανάπτυκτες ή και αναπτυσσόμενες χώρες δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα δουλέψει και στις αναπτυγμένες χώρες.

Είναι σημαντικό να έχουμε υπόψην μας πως ο σκοπός μας εδώ δεν είναι η προώθηση του αυτού καθ'αυτού φορητού, αλλά της ιδέας του να έχει ο κάθε μαθητής το δικό του. Το ΧΟ είναι -στο στάδιο αυτό- το μέσο για να πραγματοποιήσουμε αυτό το στόχο. Δεν πρέπει να έχουμε ούτε συναισθηματικούς δεσμούς με κανένα μηχάνημα, ούτε να θεωρούμε πως κάνουμε σταυροφορία υπέρ της μιας τεχνολογίας ή της άλλης. Στόχος μας είναι -όσο γίνεται- η αλλαγή στους κόλπους της εφαρμογής της τεχνολογίας ως μέσο μάθησης και τίποτα άλλο- αν αύριο (το είχα αναφέρει και παλιά) η Γαλλία ή η Γερμανία ή κάποιος άλλος βγάλουν ένα μηχάνημα που να μας εξυπηρετεί καλύτερα, τότε -πολύ λογικά- θα αξιοποιήσουμε το νέο μηχάνημα. Η μαγκιά εδώ είναι να αναπτυχθεί τέτοιο υλικό και μεθοδολογία που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλα τα μηχανήματα και όχι να περιοριζόμαστε σε πλατφόρμες και τα λοιπά.

Φιλικά

Αλέξανδρος

πλοήγηση μηνυμάτων