ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Diorthoseis Ellinikou OpenOffice.org 1.0.2

Αγαπητοί συνεργάτες.
Όπως θα γνωρίζετε στις αρχές της εβδομάδας ανακοινώθηκε το OpenOffice.org 1.0.2 που περιέχει bug fixes (μόνο) και όχι νέα features.
Δυστυχώς όλα τα προβλήματα με τα ελληνικά παραμένουν, και για αυτό θέλουμε τη βοήθειά σας.

Ξεκινήσαμε μία διαδικασία διόρθωσης του προβληματικού αυτού λογισμικού.

Έχουμε κάνει μέχρι στιγμής τα εξής:
α) έχουμε ολοκληρώσει τα κείμενα των διαλόγων της εγκατάστασης (κείμενα που έμεναν μισά στις προγούμενες εκδόσεις). Το πρόβλημα με την κωδικοποίηση ορισμένων διαλόγων ωστόσο συνεχίζει να υφίσταται και το έχουμε θέσει σε δεύτερη μοίρα.
β) έχουμε διορθώσει την εγκατάσταση ούτως ώστε μετά την επιτυχή ελληνική εγκατάσταση να μπορεί να εκτελεστεί το λογισμικό με επιτυχία.
γ) έχουμε αρχίσει τις διορθώσεις σε λάθος μεταφρασμένους όρους. Μέχρι στιγμής έχουν διορθωθεί περίπου 500 όροι, κυρίως στις καρτέλες Εργαλεία -> Επιλογές . Οι διορθώσεις αναφέρονται σε ασυμφωνία του όρου με το περιεχόμενο (π.χ. γλώσσα Εβραϊκά ενώ εννοεί ελληνικά, κείμενο επεξήγησης του Writer ενώ είναι στην καρτέλα του HTML κλπ).

Όλες οι αλλαγές γίνονται στο main tree του OpenOffice.org και όταν τελειώσουμε θα τις επαναπροωθήσουμε στο OpenOffice.org Το compilation για Linux που γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στα συστήματά μας δεν δείχνει κανένα πρόβλημα στην ταχύτητα, μέγεθος ή εγκατάσταση του τελικού προϊόντος. Ελπίζουμε ότι το ίδιο θα είναι το αποτέλεσμα και για τα Windows.

Έχουμε σκοπό να έχουμε διορθώσι όσο μεγαλύτερο τμήμα γίνεται μέχρι την Παρασκευή 31/1/2003 ούτως ώστε από Δευτέρα 3/2/2003 να ανακοινώσουμε την έκδοση του IZ OpenOffice.org CD με τις ελληνικές και αγγλικές εκδόσεις (το οποίο είναι ήδη καθυστερημένο κατά μία εβδομάδα). Μετά από αυτή την ημερομηνία οι διορθώσεις θα γίνονται με πολύ αργότερο ρυθμό.

Αυτό το οποίο θέλουμε από εσάς είναι το εξής:
Όσοι έχετε εγκαταστήσει/χρησιμοποιήσει κάποια έκδοση  (1.0.0 ή 1.0.1) του ελληνικού openoffice.org να μας αναφέρετε (στο mail oo-bugs [ at ] interzone [ dot ] gr) όλα τα σοβαρά προβλήματα που συναντώνται στη χρήση του. 
Ως σοβαρά χαρακτηρίζουμε τα crash bugs (προβλήματα που προκαλούν τερματισμό της εφαρμογής) και τα προβλήματα που κάνουν εξαιρετικά ασαφή τη χρήση του λογισμικού (μετάφρασης). Για τα προβλήματα μετάφρασης, ένα screenshot θα ήταν εξυπηρετικό.

Δεν εγγυώμαστε ότι θα διορθώσουμε τα πάντα (εξάλλου έχουμε "δουλειά" για να γεμίσουμε όλες τις μέρες μέχρι τότε) αλλά ζητάμε το δικό σας feedback για να διορθώσουμε τα σημαντικότερα προβλήματα.
Μετά τα τέλη Ιανουαρίου θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε ένα σύστημα αναφοράς σφαλμάτων για να βελτιώσουμε όσο περισσότερο γίνεται τη μετάφραση εν όψει της έκδοσης 1.0.3 (η οποία ελπίζουμε ότι θα περιέχει όλες αυτές τις αλλαγές).

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία

InterZone



πλοήγηση μηνυμάτων