ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

To ergo graphis epistrefei ananeomeno

  • Subject: To ergo graphis epistrefei ananeomeno
  • From: Dimitris Korbetis <korb [ at ] uth [ dot ] gr>
  • Date: Tue, 25 Nov 2003 12:57:37 +0200
Ο δικτυακός τόπος του Γραφίς λειτουργεί ανανεωμένος στη διέυθυνση:

http://graphis.hellug.gr

Εκεί μπορεί κανείς να βρεί ελεύθερες ελληνικές γραμματοσειρές σε μορφή TTF (Για Linux και για Windows), οδηγίες εγκατάστασης για Linux καθώς και οδηγίες για ρυθμίσετε το συστημά σας σε unicode.

Το εγχείρημα ΓΡΑΦΙΣ έχει σκοπό να συλλέξει όλες τις ελληνικές γραμματοσειρές για X-Windows που κυκλοφορούν ελεύθερες στο Δίκτυο, να τις ομαδοποιήσει κατά τύπο ή/και χαρακτηριστικά, να διορθώσει τυχόν λάθη που αυτές έχουν, να δημιουργήσει νέες γραμματοσειρές και τέλος, να τις παραδώσει στην Ελληνική κοινότητα ως ελεύθερες προς χρήση.

Ακόμη γίνεται προσπάθεια ώστε να υπάρχει αξιοπρεπής υποστήριξη ελληνικών στο Linux ή σε κάποιο άλλο αντίστοιχο σύστημα. Στις σελίδες υπάρχουν PCF, Type 1, True Type, αρχαίες ελληνικές και Unicode γραμματοσειρές, ενώ προσπάθειες θα γίνουν και για επέκταση των ήδη υπαρχόντων οδηγών πληκτρολογίου ώστε να υποστηρίζονται όχι μόνο τα μονοτονικά αλλά και τα πολυτονικά ελληνικά. Σε αυτή τη φάση το βάρος πέφτει ιδιαίτερα στην υποστήριξη των Unicode, λόγω του ότι αποτελεί σημαντική βελτίωση και λύση πολλών προβλημάτων που είχαν εμφανισθεί μέχρι σήμερα.

Περισσότερα στο
graphis.hellug.gr









πλοήγηση μηνυμάτων