ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

εθελοντές για demo/tutorial video

Καλησπέρα.

Σε συνεργασία με το HELLUG ετοιμάζουμε ένα video με αφορμή το 2ο συνέδριο ΕΛ/ΛΑΚ.
Η ιδέα είναι να φτιαχτεί κάτι που θα κινείται στα όρια του demonstration ή εκλαϊκευμένου/απλουστευμένου tutorial για το πώς μπορώ να εγκαταστήσω και να χρησιμοποιήσω ένα σύστημα GNU/Linux και παράλληλα να δείχνει πως χρησιμοποιείται σήμερα το Linux στην Ελλάδα καθημερινά από χρήστες υπολογιστών, τόσο για τη δουλειά τους, όσο και στο σπίτι τους, τόσο απλά όσο ο περισσότερος κόσμος θεωρεί δεδομένη τη χρήση για άλλα περιβάλλοντα. Ο στόχος είναι να απαντήσουμε ορισμένες βασικές απορίες/φόβους/προβληματισμούς που μπορεί να έχει ο μέσος χρήστης προσωπικού υπολογιστή, και παράλληλα με ένα τόνο ελαφρώς προπαγανδιστικό να του κινήσουμε το ενδιαφέρον, να τον προσελκύσουμε να δοκιμάσει το Linux.
Γι' αυτό το λόγο, δεδομένου ότι το θέμα είναι σαφώς ιδιαίτερα σύνθετο τεχνικά, ότι ο στόχος μας δεν είναι να φτιάξουμε ένα ακριβές και εξαντλητικό οδηγό, αλλά ένα video που θα έχει και γρήγορους ρυθμούς και θα είναι ελκυστικό προς το θεατή, αποτελεί βασική επιλογή μας να μην προσηλωθούμε στην τεχνικά πλήρη και ολοκληρωμένη κάλυψη του τεράστιου αυτού θέματος. Άλλωστε τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια με κανένα τρόπο δε θα επέτρεπαν κάτι τέτοιο.

Έχοντας ήδη κάνει κάποια προετοιμασία αναζητούμε λοιπόν εθελοντές που θα ήθελαν να "πρωταγωνιστήσουν" στη μικρού μήκους ταινία/documentary, σε δύο πιθανούς ρόλους: αφενός μεν στη φάση της επίδειξης της εγκατάστασης και χρήσης ενός λειτουργικού συστήματος (με γνώμονα τις ανάγκες ενός χρήστη προσωπικού υπολογιστή), αφετέρου δε σε ένα τμήμα της ταινίας που θα δείχνει κοινούς καθημερινούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν GNU/Linux και ελεύθερο λογισμικό στο φυσικό τους χώρο: στο γραφείο, στο εργαστήριο, στο data center τους :), στο σπίτι τους, σε κάποιο hobby κ.ο.κ. χωρίς εξαντλητικά πολλές λεπτομέρειες.

Έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον κάποιοι εθελοντές που θα βοηθήσουν και με τις δύο επιμέρους "ενότητες", και αναζητούμε μερικούς ακόμα. Αυτό που ζητάμε είναι, για την ενότητα που αφορά την επίδειξη, ανθρώπους που να μπορέσουν να αναλάβουν να απαντήσουν (ως επι το πλείστον απλές) ερωτήσεις σε θέματα εγκατάστασης, ρύθμισης και επίδειξης βασικών λειτουργιών σχετικά με τις διανομές Fedora, Mandrake, SuSE (θα χρησιμοποιηθεί και Debian). Όταν λέμε να απαντήσουν, εννοούμε στην κάμερα, να μιλήσουν και να δείξουν στην οθόνη κάποια πράγματα. Συνεπώς οι "ήρωες" αυτής της ενότητας καλό θα είναι να έχουν κάποια εμπειρία με τις συγκεκριμένες διανομές, κυρίως υπό την έννοια και του παραθυρικού συστήματος (και όχι του διαχειριστή ενός εξυπηρετητή σε περιβάλλον κονσόλας). Για την άλλη ενότητα αναζητούμε χρήστες, fans, κάθε λογής και ηλικίας, με ιδιαίτερη προτίμηση σε ανθρώπους που να δείξουν ότι χρησιμοποιούν GNU/Linux στο χώρο ενός πανεπιστημιακού ή σχολικού εργαστηρίου, στη δουλειά τους (ή και σε home office), σε κάποιο hobby, στο περιβάλλον μιας παρέας ή στο σπίτι τους.

Δεδομένου ότι ο χρόνος πιέζει αφόρητα, θα ήθελα να ζητήσω αν τυχόν υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται και πιστεύουν ότι θέλουν (έχουν το χρόνο, τη διάθεση και ίσως κάποια από τα παραπάνω ζητούμενα) και μπορούν να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια να επικοινωνήσουν μαζί μας άμεσα, όσο πιο γρήγορα γίνεται (σήμερα, αύριο...).

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Φιλικά,
Ζήνων Μούσμουλας



πλοήγηση μηνυμάτων