ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Update για τα SWpats - Event της Στουρνάρη / έγγραφο στον Υπουργό / Δελτίο τύπου

  • Subject: Update για τα SWpats - Event της Στουρνάρη / έγγραφο στον Υπουργό / Δελτίο τύπου
  • From: Dimitris Glezos <glezos [ at ] ceid [ dot ] upatras [ dot ] gr>
  • Date: Tue, 20 Jul 2004 20:13:15 +0300

Μερικά νέα από την (γαμάτη) ομάδα των software patents που έχουμε =)

Η συγκέντρωση παρέμβασης για τις πατέντες λογισμικού που έγινε στη Στουρνάρη ήταν περισσότερο από επιτυχής! Μαζευτήκαμε περισσότερα από 100 άτομα για 3 ώρες και μοιράστηκαν φυλλάδια στους περαστικούς καθώς και στους φοιτητές του Πολυτεχνίου που περνούσαν από τη πύλη του Πολυτεχνίου. Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από το event (από το φακό του Σπύρου Μπόλη και άλλων) εδώ:
	http://epatents.hellug.gr/box/st04photos/

Στο event συναντηθήκαμε και με κάποια σημαντικά άτομα όπως δύο βοηθούς βουλευτών και δυο δημοσιογράφους. Με τους πρώτους συζητήσαμε για να τεθεί το θέμα ως ερώτηση στη Βουλή (ΠΟΛΥ σηματνικό).

Μετά το event, ο σύλλογος HeLLUG κλήθηκε από την νεολαία του ΠΑΣΟΚ να μιλήσει για το ελεύθερο λογισμικό. Ο Γρηγόρης Χωματάς ζήτησε να τεθεί και το θέμα των πατεντών, το οποίο και έγινε. Μίλησα για περισσότερο από μισή ώρα για το θέμα, ενώ παρών ήταν και ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ελπίζουμε να μας βοηθήσουν να προωθήσουμε το θέμα στους βουλευτές τους και ως ερώτημα στη Βουλή (έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον).

Στο τέλος του event της Στουρνάρη οργανώσαμε (με εισηγητή και συντονιστή τον Αντώνη Χριστοφίδη) την παράδοση ενός εγγράφου στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σιούφα που συζητά τα τραγελαφικά που έγιναν στη τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών. Σήμερα το έγγραφο παραδώθηκε στον Υπουργό, μαζί με το δελτίο τύπου της ΕΠΕ και τα ονόματα των μέχρι τώρα υπογράφοντων του noepatents.gr. Η ομάδα έβγαλε δελτίο τύπου για την ενέργεια:
	http://epatents.hellug.gr/pages/pr_2004-07-20/

Ο Άγγελος Μάρκος έστειλε το δελτίο τύπου στα ΜΜΕ των οποίων είχαμε τα emails. Απόψε θα το στείλω σε όλα τα υπόλοιπα των οποίων έχουμε τα fax. Στείλτε το και εσείς όπου νομίζετε (πχ στους νέους Ευρωβουλευτές!)

Τέλος, να αναφέρω ότι προσπαθώ να κανονίσω να φέρει το FFII τον Richard Stallman στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη να μιλήσει για το θέμα σε κάποια ομιλία. Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο.

Καλή μας συνέχεια, και συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν να γίνουν τα παραπάνω!

Δημήτρης Γλέζος


ΥΓ:
Να αναφέρω ξανά ότι *έχουμε ανάγκη από βοήθεια*. Μας λείπουν άτομα να βοηθήσουν στην προώθηση του θέματος στα ΜΜΕ. Αυτό περιλαμβάνει απλά μερικά τηλεφωνήματα και emails με μερικά links. Επίσης Όσοι έχουν διάθεση να βοηθήσουν, ακόμη και με απλές συμβουλές και υποδείξεις, ας γραφτούν στην mailing list της ομάδας:
	http://lists.hellug.gr/mailman/listinfo/epatents


--
Dimitris Glezos
Jabber ID: subbie [ at ] jabber [ dot ] org, PGP: 0xA5A04C3B
http://dimitris.glezos.com/

"He who gives up functionality for ease of use
loses both and deserves neither." (Anonymous)
--


πλοήγηση μηνυμάτων