ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Re: Ψηφιακά πιστοποιητικά ΕΡΜΗΣ (ΥΔΙΜΗΔ- ΥΑΠ)

  • Subject: Re: Ψηφιακά πιστοποιητικά ΕΡΜΗΣ (ΥΔΙΜΗΔ- ΥΑΠ)
  • From: "Socrates P. VAVILIS" <s_vavilis [ at ] yahoo [ dot ] fr>
  • Date: Fri, 07 Nov 2014 15:00:21 +0200
Επειδή το κόστος και η διαχείρισή του ενδιαφέρουν τον φορολογούμενο, καιρός να αρχίζει να κινείται και αυτό. Υπάρχουν συγκεντρωμένα διαθέσιμα στοιχεία για το τι καταβάλεται ετησίως και τι θα γλίτωνε ο φορολογούμενος σε επίπεδο ΟΤΑ Α&Β βαθμού και σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης;

On 7/11/2014 1:39 μμ, Stefanos Kouzof wrote:
Η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση ελάχιστα ενδιαφέρεται για ανοικτό λογισμικό. Έχουν αποσπασματικά υιοθετηθεί απλές λύσεις (πχ Libre Office) όπου υπάρχει πραγματική θέληση από τη Διοίκηση (πχ Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Πυλαίας κλπ) αλλά γενικότερα, ακόμη προδιαγράφουν σε προκηρύξεις τις κλειστές λύσεις (πχ Oracle, MS Windows, Office κλπ). Από την άλλη, η ΕΕ πιέζει συνέχεια έμμεσα πχ για υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων, και είτε η καινοτομία συμβαδίζει με το ανοικτό λογισμικό (πχ private cloud, web 2.0 κλπ), είτε προβάλλονται ως καινοτομία οι δυνατότητες του λογισμικού σε σχέση με το συνολικό κόστος κτήσης του.

Η άποψη μου είναι ότι η όλη προσπάθεια κολλάει σε θέματα ΜΙΖΕΝΣ, καθώς το κόστος στον φορολογούμενο ποσώς ενδιαφέρει τους κυβερνώντες..

Στέφανος

Attachment: smime.p7s
Description: S/MIME Cryptographic Signature