ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Crowd funding προσπάθεια για Free Software Project alternatives σε εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης

  • Subject: Crowd funding προσπάθεια για Free Software Project alternatives σε εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης
  • From: Panagiotis Stathopoulos <pstath [ at ] ekt [ dot ] gr>
  • Date: Tue, 25 Nov 2014 17:30:04 +0200
Καλησπέρα σας,
Να σας ενημερώσω ότι τρέχει μια, αρκετά επιτυχημένη, μάλιστα προσπάθεια Crowd funding, με πολύ φιλόδοξους τελικούς στόχους, η οποία μπορεί να ενδιαφέρει μέλη της λίστας.

Η προσπάθεια ονομάζεται ind.ie, ο δικτυακός της τόπος βρίσκεται στο https://ind.ie και σκοπεύει να δημιουργήσει ενα κινητό τηλεφωνο (στην τελική φάση)τεχνολογίες και λογισμικό ενδιάμεσα που είναι Ανοικτό, Ελευθερο, προσφέρει μια ολοκληρωμένη Εμπειρία Χρήστη και δεν "κατασκοπεύει" τον χρήστη του.

Στόχο έχει σε πρώτη φάση την δημιουργία ενός κατανεμημενου δικτύου για διαμοιρασμό αρχείων, πανω απο το οποιο θα τρέχει ένα social network. Τελικός σκόπος της φιλοδοξης προσπάθειας ειναι η δημιουργία ενός ολοκληρου οικοσυστήματος συνοδευόμενου απο μια συσκευή χρήστη (τηλεφωνο)

Ανεξάρτητα από την τελική επιτυχία του σκοπού αυτου, ο ιδρυτής της έχει κανει μια πολύ πετυχημένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης σε θέματα Ιδιωτικότητας, Consumer Technologies, και ευχρηστίας, και πως αυτά εφάπτοναι και επηρεάζουν το Ελευθερό Λογισμικό. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδω ( Ομιλία Free is a Lie http://vimeo.com/96727211 και εδώ aralbalkan.com)

Χαιρετώ,

Τάκης Σταθόπουλος

πλοήγηση μηνυμάτων