ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Ανοικτά Δεδομένα


Καλησπέρα σε όλους!

Ήταν εξαιρετικό που μπορέσαμε να βρεθούμε όλοι στο GeoDataCamp. Κάναμε μια καλή αρχή και είναι στο χέρι μας να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα πράγματα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο! Πάμε για άλλα τωρα!

1. Wiki GeoDataCamp.
Για όσους δεν το έχετε μάθει ήδη, στο http://www.geodata.gov.gr/geodatacamp/mediawiki/index.php/Main_Page φιλοξενείται ένα wiki με τα αποτελέσματα του GeoDataCamp. Μπορειτε να προσθέσετε επιπλέον υλικό, να φτιάξετε νέες σελίδες και γενικά να συμπληρώνετε ο,τι κρίνετε χρήσιμο ώστε να ενημερωνόμαστε όλοι.

2. Μέλη opendata [ at ] ellak [ dot ] gr
Η λίστα φτιάχτηκε από την ΕΛ/ΛΑΚ με αφορμή τα γεωχωρικά δεδομένα και το GeoDataCamp. Ωστόσο, μπορούμε να ασχοληθούμε και να βοηθήσουμε γενικότερα με το άνοιγμα των δεδομένων στη χώρα. Για αυτό το λόγο και ο τίτλος της είναι opendata! ;-) Παρακαλώ προωθήστε την ύπαρξη της λίστας σε όποιον νομίζετε πως ενδιαφέρεται ή θα ήθελε να βοηθήσει!

3. Ιδέες και προτάσεις για ανοικτά δεδομένα
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 υπηρεσίες για να δίνετε τις προτάσεις σας σχετικά με το ποια δεδομένα της Δημόσιας Διοίκησης θέλετε να είναι ανοικτά.
α. http://goo.gl/mod/odtF (αυτό το είχαμε φτιάξει για τις ανάγκες του GeoDataCamp)
β. http://www.opengov.gr/consultations/?p=6 (από το opengov.gr)
Μπορείτε να συνεισφέρετε με ιδέες και προτάσεις όπου θέλετε και με όποιον τρόπο μπορείτε. Χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη χρονική προθεσμία, όσο περισσότερες προτάσεις και όσο πιο σύντομα τις μαζέψουμε, τόσο καλύτερο θα ειναι!

4. Digital Greece 2020 (http://www.digitalgreece2020.gr/)
Πρόκειται για μια προσπάθεια ώστε συλλογικά να αποτυπώσουμε τη στοχοθεσία της χώρας για το 2020 στις ΤΠΕ. Είναι ένα πλαίσιο διαλόγου, τόσο για μακροπρόθεσμα μέτρα, όσο και για άμεσα μέτρα/προτάσεις.

Θα δείτε πως υπάρχει μία Ομάδα για ΕΛ/ΛΑΚ και ανοικτά δεδομένα, στην οποία είμαι προσωρινός Συντονιστής. Και εδώ χρειάζεται η βοήθειά σας! Γραφτείτε στη λίστα, δώστε μας προτάσεις και βοηθήστε να προκύψει κάτι σημαντικό για τη χώρα!

Μέχρι στιγμής έχουμε 107 μέλη, αλλά είμαι σίγουρος πως είμαστε πολύ περισσότεροι!

Φιλικά,

Σπύρος

πλοήγηση μηνυμάτων