ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

report wg. thess. 28.11.2015

Συναντηθήκαμε σήμερα Σάββατο 28.11.2015 στις 11:00 στο χώρο του TechMinistry πέντε άτομα, οι Θεοδόσης Χειμωνίδης, Γιάννης Φελέκης, Δημήτρης Καραγιώργης, Βασίλης Μπάνος, όλοι εκπαιδευτικοί και ο οικοδεσπότης Κώστας από την πλευρά του TechMinistry, που μας φιλοξένησε.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν:

1. Ο Β. Μπ. επανέφερε την πρότασή του για σχεδίαση ενός συστήματος για τη διοίκηση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αυτή τη φορά μόνο ως σχεδίαση. Να δημιουργηθεί στον κατάλληλο ιστοχώρο της ΕΛΛΑΚ μιά σελίδα για την ολοκληρωμένη περιγραφή του συστήματος με τις πλήρεις προδιαγραφές του, τις λειτουργίες του, τις ανάγκες του, τα δεδομένα του, τις δομές του και το περιεχόμενό του. Στην περιγραφή αυτή να κληθούν να συμβάλλουν πέραν της σημερινής ομάδας και όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες – κυρίως οι διδάσκοντες των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης που αφορά – καθότι η σελίδα θα υλοποιεί την “σχεδιαστική κοινότητα” και θα είναι προσβάσιμη κι' επεξεργάσιμη απ' όλους τους συμμετέχοντες.

2. Ο Θ. Χειμ. στην πρότασή του περιέγραψε λεπτομερώς την παραγωγή ενός πλήρως εξελληνισμένου DBMS για την εφαρμογή του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου και μερικών συγκεκριμένων ειδικότερων λογιστικών σχεδίων. Η παραγωγή αυτού του συστήματος θα αποσκοπεί στην ελεύθερη αγορά με τους όρους του ελεύθερου / ανοιχτού λογισμικού. Ο Θ. προσδιόρισε τη C++ ως γλώσσα προγραμματισμού και το σχεσιακό record-oriented μοντέλο ως βάση δεδομένων του συστήματος, καθώς και το χρονοδιάγραμμα της παραγωγής και τους ρόλους των συντελεστών.

3. Ο Δ. Καρ. εντόπισε τα προβλήματα του MySchool του υπουργείου Παιδείας για τη διοίκηση της εκπαίδευσης και ο Γ. Φελ. τις αδυναμίες των σχολικών επιτροπών να χρησιμοποιήσουν κατάλληλο λογισμικό για ισολογισμούς. Από τις παρατηρήσεις αυτές προέκυψε έμμεσα η αναγκαιότητα διάχυσης των ιδεών του ελεύθερου / ανοιχτού λογισμικού στα σχολεία. Η σχεδίαση και η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων για τη διάχυση αυτή θα μπορούσαν ν' αποτελέσουν το έργο της σημερινής ομάδας.

Από τη συζήτηση φάνηκαν οι δυσχέρειες σύμπηξης μιάς κοινότητας εργασίας, όταν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στις αντιλήψεις για τους στόχους, τα μέσα ή/και τις δυνατότητες των μελών. Στο τέλος ακούστηκε και η σκέψη της διακλάδωσης σε χωριστές ομάδες, ομάδα εκπαίδευσης και ομάδα ανάπτυξης εφαρμογών με διαφορετικούς στόχους και περιεχόμενο.
----
Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα απο την λίστα: Ομάδες ΕΕΛ/ΛΑΚ,
https://lists.ellak.gr/wg-members/listinfo.html
Μπορείτε να απεγγραφείτε από τη λίστα στέλνοντας μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου στη διεύθυνση <wg-members+unsubscribe [ at ] ellak [ dot ] gr>.

πλοήγηση μηνυμάτων