ΕΕΛΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Πιστοποιημένα/Αναγνωρισμένα λογισμικά ασφαλείας ανοικτού κώδικα και ΓΚΠΔ

 • Subject: Πιστοποιημένα/Αναγνωρισμένα λογισμικά ασφαλείας ανοικτού κώδικα και ΓΚΠΔ
 • From: Athanasios Goudosis <a [ dot ] goudosis [ at ] adip [ dot ] gr>
 • Date: Wed, 11 Jul 2018 07:33:41 +0000
Γεια σας

Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος αναγνωρισμένος οργανισμός στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό που να ελέγχει ή/και να προτείνει (πιστοποιεί (?)) συγκεκριμένα λογισμικά ασφαλείας ανοικτού κώδικα για Windows περιβάλλον.
Το πρόβλημα είναι ότι ενώ κυκλοφορούν πάρα πολλά λογισμικά ασφαλείας ανοικτού κώδικα, τα περισσότερα με καλές κριτικές, δεν βρίσκω κάποιου είδους «πιστοποίηση» ή έστω πρόταση από έναν αναγνωρισμένο φορέα σαν τον ΕΕΛΛΑΚ.

Αυτό έχει σαν συνέπεια:
1.      Να μην έχω ισχυρά επιχειρήματα (πέραν του οικονομικού) ώστε να προτείνω ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα στη θέση ενός αντίστοιχου εμπορικού που διαθέτει πιστοποιήσεις.
2.      Στην έγγραφη τεκμηρίωση ασφάλειας των Πλ. Συστ. του οργανισμού μου (ή σε περίπτωση ενός συμβάντος ασφάλειας) πως θα τεκμηριώσουμε ότι το λογισμικό κρυπτογράφησης (π.χ. 7zip) ή το λογισμικό passwords management (π.χ. keepass) ή το λογισμικό ασφαλούς διαγραφής (π.χ., eraser) κάνουν αυτά που υπόσχονται?
3.      Επίσης πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε πια projects έχουν γερές βάσεις ποια όχι?

Θα εκτιμούσα πραγματικά την βοήθεια σας σε αυτό διότι ενώ θέλω να προτείνω λογισμικό ανοιχτού κώδικα δεν είναι δυνατόν να βασίσω επίσημη τεκμηρίωση σε αμφιβόλου εγκυρότητας reviews.

Με εκτίμηση,

Athanasios Goudosis
Αθανάσιος Γουδόσης
MSc Information Security

Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ)
Δ/νση Πληροφοριακών Συστημάτων και Τεκμηρίωσης
Αριστείδου 1 & Ευριπίδου 2, 10559 Αθήνα
a [ dot ] goudosis [ at ] adip [ dot ] gr<mailto:a [ dot ] goudosis [ at ] adip [ dot ] gr>
+30 210 9220238 (ext 106)

 
----
Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα απο την λίστα: Λίστα αλληλογραφίας της ομάδας εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για την Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων,
https://lists.ellak.gr/wg-privacy/listinfo.html

Μπορείτε να απεγγραφείτε από τη λίστα στέλνοντας κενό μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου στη διεύθυνση <wg-privacy+unsubscribe [ at ] ellak [ dot ] gr>.