ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Omades ergasias foritou H/Y - apodeixeis

  • Subject: Omades ergasias foritou H/Y - apodeixeis
  • From: Diomidis Spinellis <dds [ at ] aueb [ dot ] gr>
  • Date: Thu, 28 Jun 2007 19:17:19 +0300
Καλησπέρα σας,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της Ομάδας Εργασίας του εκπαιδευτικού λογισμικού για τη δράση "Φορητός Η/Υ ανά μαθητή" που έχει συγκροτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών. Παραθέτω μερικές βασικές σημειώσεις που ενδιαφέρουν την επιτροπή πρωτοβουλίας. Καλό θα ήταν να είχαμε αντίστοιχη ενημέρωση και από τις άλλες ομάδες στις οποίες συμμετέχουν μέλη της επιτροπής πρωτοβουλίας.

- Θα ακολουθηθεί μοντέλο one-to-one βασισμένο σε φορητό υπολογιστή.
- Για να ενταχθεί η δαπάνη της δράσης σε πλαίσιο Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, η αγορά θα πρέπει να γίνει μετά από διαγωνισμό. - Με την ολοκλήρωση των προδιαγραφών θα βγει σύντομα πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος. - Ο προσανατολισμός είναι να δωθούν γενικές αρχές για την πλατφόρμα και όχι λεπτομερείς προδιαγραφές. Συγκεκριμένα: βάρος <1.8kg, κόστος <€200, ανθεκτικό λογισμικό, WiFi. - Το εκπαιδευτικό λογισμικό που θα σταλεί στα σχολεία πρέπει να έχει εγκριθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.


ΥΓ Ανέβασα στο http://www.spinellis.gr/olpc/apodeixeis-olpc.mpeg το 7-λεπτο που αφορούσε το OLPC, από τη χθεσινή εκπομπή "Αποδείξεις" του Ant1 (MPEG-2, 157MB).


Φιλικά,

Διομήδης Σπινέλλης - http://www.dmst.aueb.gr/dds/




πλοήγηση μηνυμάτων