ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Υποστηρικτές πρωτοβουλίας Mywikipedia

Αγαπητοί,

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα στείλαμε το παρακάτω e-mail σε 192 φίλους και φίλες,
που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να γίνουν υποστηρικτές της πρωτοβουλίας
για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της Wikipedia:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καλημέρα,

έχετε εκφράσει την επιθυμία να συμμετέχετε στην πρωτοβουλία για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της Wikipedia. Ξεκινώντας την επόμενη φάσης της δράσης, σας καλούμε να συμμετέχετε και εσείς ενεργά.

Όπως και η ίδια η Wikipedia, έτσι και οι δράσεις της, διακρίνονται για την ελευθερία που δίνουν στην έκφραση των προσωπικών δεξιοτήτων, ενώ παράλληλα κάθε δράση της αξιοποιείται από ολόκληρη την κοινωνία.

Από τις αρχές Οκτωβρίου ξεκίνησε ο 2ος κύκλος της δράσης, με την παράλληλη διοργάνωση βιωματικών εργαστηρίων από τρεις κατηγορίες φορέων:

 * εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας, με στόχο την αξιοποίηση της Wikipedia
   με την διοργάνωση εργαστηρίων που υλοποιούνται στα σχολεία
 * πανεπιστημιακούς, ώστε να διοργανώνουν δράσεις εμπλουτισμού της
   Wikipedia στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών τους
   δραστηριοτήτων, ενισχύοντας παράλληλα την εγκυκλοπαίδεια αλλά και
   αναδεικνύοντας το έργο τους
 * τοπικούς φορείς, διευρύνοντας τις παρεμβάσεις της τοπικής κοινωνίας,
   με την αξιοποίηση υλικού (αρχείων, πρωτογενούς υλικού, πηγών, κλπ)
   για τον εμπλουτισμό της Wikipedia,  αυξάνοντας παράλληλα την
   αναγνωρισιμότητα των πηγών αυτών


Ανάλογες δράσεις απο Πανεπιστημια και Σχολεία στην Αγγλική Wikipedia παρουσιάζονται αναλυτικά στο "School and university projects-http://goo.gl/Nb760";

Μια ακόμη δράση που προετοιμάζεται είναι η διενέργεια περιφερειακών συναντήσεων ανταλλαγής απόψεων, με στόχο την ανάδειξη πρωτοβουλιών που εσείς προτείνετε και διαχειρίζεστε, με την υποστήριξη της ΕΕΛΛΑΚ, στο πλαίσιο του εμπλουτισμού της δράσηςhttp://www.mywikipedia.gr/.

Η αναγνώριση των αναγκών, οδηγεί σε δράσεις αλλά και οι δράσεις καθώς αναπτύσσονται δημιουργούν νέες ανάγκες. Θεωρούμε ότι ο ρόλος σας είναι σημαντικός γιατί εσείς γνωρίζετε τι πρέπει και πως πρέπει να γίνει στο χώρο που δραστηριοποιήστε.

Μερικές προτάσεις για συμμετοχή:

- Εμπλουτισμός και διόρθωση λημμάτων που αφορούν τα σχολικά βιβλία της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά από διεξοδική μελέτη εκπαιδευτικών κατά τον εμπλουτισμό των ηλεκτρονικών σχολικών βιβλίων με παραπομπές (links) για την κατανόηση των θεματικών ενοτήτων, αναδείχθηκαν ελλείψεις σε υλικό αναφοράς απαραίτητο για την κατανόηση της κάθε θεματικής ενότητας. Τα λήμματα αυτά είτε δεν υπάρχουν καθόλου στην ελληνική Wikipedia είτε είναι ελλειπή και χωρίς αυτή την κάλυψη λημμάτων η ελληνική Wikipedia δεν είναι πλήρως αξιοποιήσιμη στο ελληνικό σχολείο. Οσχετικός πίνακας <http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1:%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%B9_%CE%B1%CF%80%CF%8C_%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC_%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1>(http://goo.gl/qsiO7) είναι διαθέσιμος στη Wikipedia, όπου τα links έχουν διαβάθμιση ποιότητας και ζητείται άμεσα ο εμπλουτισμός τους.

Μια από τις δράσεις άμεσης προτεραιότητας, λοιπόν, αφορά τον εμπλουτισμό της wikipedia με τα λήμματα αυτά.

- Διοργάνωση εργαστηρίου στην περιοχή σας. Το εργαστήριο μπορεί να διοργανωθεί σε όποιο χώρο επιλέξετε ως πρόσφορο (AEI/TEI, σχολείο, δημοτική βιβλιοθήκη, δημαρχείο, άλλο), για την υποστήριξη διοργάνωσης παρακαλούμε να συμβουλευτείτε τοmywikipedia.gr <http://mywikipedia.gr/>.
Σημεία αναφοράς

Η κοινότητα λειτουργεί με ανταλλαγή απόψεων ηλεκτρονικά (δείτε τηνΑγορά <http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1:%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC>-http://goo.gl/AtYCK), υποστηρίζει τους συγγραφείς λημμάτων μεοδηγούς <http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1:%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82_%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82>(http://goo.gl/GZGfL) και ενημερώνει για τα νέα μέσω τηςΠύλης <http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1:%CE%A0%CF%8D%CE%BB%CE%B7_%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82>(http://goo.gl/gKQ34) της.

Όλα αυτά γίνονται μέχρι σήμερα. Από σήμερα έχουμε και σας κοντά μας και μια σειρά άλλων δράσεων, με την δική σας συμβολή, είναι προς διερεύνηση και υλοποίηση για να γίνει ο εγκυκλοπαιδισμός τρόπος ζωής.

Για να είστε σε επαφή με όσους συμμετέχουν έως σήμερα στην δράσηhttp://www.mywikipedia.gr/σας καλούμε να εγγραφείτε στην λίσταhttp://lists.ellak.gr/listinfo/mywikipedia, στην λίστα συμμετέχουν έως σήμερα 220 μέλη.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Μπάμπης Εγγλέζος,
210-7474271
http://www.mywikipedia.gr/

πλοήγηση μηνυμάτων