ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

ECDL Ελλάς

 
Αγαπητή κυρία Πρίμπα,
 
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας και το ενδιαφέρον σας για το πρόγραμμα του ECDL.
 
Το Πρόγραμμα πιστοποίησης του ΕCDL πράγματι δεν υποστηρίζει καμία εταιρεία λογισμικού. Αυτό που ενδιαφέρει το Ίδρυμα ECDL και τους Επιστήμονες Πληροφορικής, είναι ένας υποψήφιος να κατέχει και να μπορεί να πιστοποιήσει βασικές δεξιότητες και γνώσεις στις κύριες εφαρμογές ενός Η/Υ, σε οποιοδήποτε περιβάλλον κι αν έχει εκπαιδευτεί.
 
Αυτό σημαίνει, ότι αν ένα Εξεταστικό κέντρο ECDL επιθυμεί οι εξετάσεις του να πραγματοποιηθούν σε περιβάλλον Linux και στις εφαρμογές του Star Office, η EΠΥ και η ECDL Ελλάς θα του αποστείλουν τα αντίστοιχα θέματα. Αυτό μπορεί να γίνει και σήμερα στην Ελλάδα, όπως στη Γερμανία που αναφέρετε, αλλά και σε οποιαδήποτε χώρα παγκοσμίως η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα του ECDL. Οι εξετάσεις αυτές γίνονται με την μέθοδο που απαιτεί ανθρώπινη διόρθωση.
 
Η μεγάλη πλειοψηφία των εξετάσεων σήμερα στην Ελλάδα γίνεται μέσω του Αυτόματου συστήματος εξέτασης που έχουν αναπτύξει η ΕΠΥ και η ECDL Ελλάς (simATES 3.0). Η εξεταστική μεθοδολογία αυτής της εφαρμογής είναι η προσομοίωση. Στον πίνακα που σας παραθέτουμε παρακάτω, μπορείτε να δείτε συνοπτικά τα λογισμικά που έχουν προσομοιωθεί ανά ενότητα του ECDL σε βασικό επίπεδο στα οποία μπορεί να διαγωνιστεί κάθε υποψήφιος:
 

Ενότητα ECDL<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Λογισμικό

Ενότητα 1
                              -   

Ενότητα 2
Windows 98 (Ελληνική έκδοση)

 
Windows XP (Ελληνική έκδοση)

 
Linux KDE 2.2 - 10 GUI (Αγγλική έκδοση)

Ενότητα 3
MS Word 2000 (Ελληνική έκδοση)

Ενότητα 4
MS Excel 2000 (Ελληνική έκδοση)

Ενότητα 5
MS Access 2000 (Ελληνική έκδοση)

Ενότητα 6
MS PowerPoint 2000 (Ελληνική έκδοση)

Ενότητα 7
MS IE 5 & OE 5 (Ελληνική έκδοση)

 
Netscape 6.1 (Αγγλική έκδοση)
 
Όπως θα δείτε από τον παραπάνω πίνακα, έχει προσομοιωθεί και είναι διαθέσιμο για εξετάσεις, στην Ενότητα 2 (Χρήση Υπολογιστή και Διαχείριση Αρχείων), και το λειτουργικό περιβάλλον Linux KDE 2.2 - 10 GUI. 
 
Μέσα στα επόμενα σχέδια της ΕΠΥ και της ECDL Ελλάς είναι και η προσομοίωση του Star Office. Αυτό που πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη μας είναι τι ζητάει η αγορά της εκπαίδευσης και τα Εξεταστικά μας Κέντρα με πρώτο μας μέλημα  να ικανοποιούμε αυτό που απαιτεί η σημερινή αγορά εκπαίδευσης και εργασίας. 
Αν ανατρέξετε στην ιστοσελίδα μας,  www.ecdl.gr στη λίστα με πιστοποιημένα Εξεταστικά κέντρα ECDL - 471 σήμερα και περισσότερα από 500 μέχρι το τέλος του έτους - θα δείτε ότι κανένα από αυτά δεν εκπαιδεύει ακόμα σε περιβάλλον Linux και στις εφαρμογές του Star Office. 
 
Πολύ σύντομα η νέα μας ιστοσελίδα θα έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα πιστοποίησης του ECDL. 
 
Ευχαριστούμε και πάλι για το ενδιαφέρον σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία χρειαστείτε.
 
Με εκτίμηση,
 
Μαρία Δημητριάδη
Υπεύθυνη Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών
ECDL Ελλάς
τηλ: 210-3318018

πλοήγηση μηνυμάτων