ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

To mellon tou OpenSource einai disoiono otan kapoioi anoiti katastrefoun to paron tou..

  • Subject: To mellon tou OpenSource einai disoiono otan kapoioi anoiti katastrefoun to paron tou..
  • From: zeppelin <zeppelin [ at ] techteam [ dot ] gr>
  • Date: Wed, 04 Jun 2003 19:49:46 +0300
imoun sigouros pos kati bromage stin ellak.gr
to brika molis xthes.
gia deite edo kai opoios ehi tsipa as doseis PISTIKES exigiseis, oti allo kai na kanete eiste xeiroteroi apo tin MicroSoft i opoia alli DITHEN kathigoreitai:
[url]http://ispell.source.gr/[/url]

Πάει, έκλεισε
Συμφορά: Το site είναι κατεβασμένο και θα παραμείνει έτσι μέχρι να ξεπεράσουμε το σοκ που πάθαμε, βλέποντας το CD του OpenOffice που μοιράστηκε με τα ΝΕΑ το Σάββατο 31/05/2003, πρωτοβουλίας και οργάνωσης ellak (by the way, πολύ καλή προσπάθεια, πολύς κόσμος έχει έτσι την ευκαιρία να γνωριστεί με το OpenOffice)

Εξήγηση: Στο χώρο του Open Source, η κινητήριος δύναμη (ελλείψει χρημάτων τουλάχιστον) είναι το γαμώτο, η ματαιοδοξία, η ψωνάρα του καθενός, δηλαδή η αναγνώριση της δουλειάς του, η αναγραφή του ονόματός του. Κάπου. Σε ένα φυλλάδιο. Σε ένα CD, σε ένα text αρχείο, σε ένα οποιοδήποτε directory, 10 επίπεδα μέσα από το /, σε μια γραμμή του. Φυσικά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει αυτό. Το να τηρείται η εν λόγω τακτική είναι θέμα Open Source κουλτούρας, άγραφων νόμων, παιδείας κλπ.

Στο θέμα μας. Ονόματα είδαμε, αλλά κανένα από αυτούς που εμείς θεωρούμε ότι δούλεψαν αληθινά για το Ελληνικό OpenOffice (με εξαίρεση μια εταιρεία που και αυτή αναφερόταν ως 15 αποπαίδι βοηθός κομπάρσου). Όλοι οι άλλοι τίποτα. nothing. niente. nada. Αόρατοι. Ανύπαρκτοι. Ο δαίμων του CD και των τυπογραφείων έπεσε πάνω στα ονόματά τους σαν το δάκο και τη μουχρίτσα και τα έφαγε. Σα μια σουβλιά να διαπέρασε το κάτι τις μας. Παγώσαμε. Μετά τηλεφωνηθήκαμε μεταξύ μας (μερικοί τα είπαμε και από κοντά). Το ίδιο συναίσθημα είχαμε όλοι μας "Άτιμη κοινωνία. Άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις".

Σαν διαμαρτυρία - ηθικοπλαστικό μήνυμα, κατεβάζουμε αυτό το site με τα του ispell, aspell, OpenOffice MySpell, greegra, gg_searchd κλπ και ελπίζουμε παρόμοιες μελλοντικες πρωτοβουλίες, να μην μας οδηγήσουν να παρατήσουμε και άλλες χομπιστικές μας ασχολίες.

Μελλοντικά σχέδια: Όσο για λεξικό, θα ξαναβγάλουμε, όταν ξαναβγάλουμε, σε καθεστώς ελεύθερης χρήσης και πάλι. Στα επόμενα σχέδια μας είναι η υποστήριξη συνωνύμων, αντιθέτων στο OpenOffice (θα το δίνουμε σε φίλους, που θα το δίνουνε σε φίλους και έτσι θα φτάσει ακόμα και σε σένα αν κάνεις τις σωστές φιλίες στη ζωή σου. Ή θα το αναρτήσουμε εδώ. Ή αλλού)

Τα λέμε
εκ της διαχείρισης του ispell.source.gr
evris + voulariba


Bravo kai pali stin ELLAK.
btw, ftiaxte ta links sas sto ebusiness forum (xerete yparxei kai ena scipt pou koitaei gia dead link se kahte selida!) gia deite to link tou tmimatos Pliroforikis Peiraia :(

alla to thema mas einai allo. Ti eipe i ELLAK (pera apo tis paparies gia to profile tou mozilla) gia to kapeloma pou erixe sta pedia pou doulepsan sto Open Office?

edo kapoioi tromeroi egefaloi, kanane ena CD kai tin eidane kathestos?
eimai FANERA eknevrismenos, dioti afto pou kanate HTAN APARADEKTO

any F###ING comment on that?




πλοήγηση μηνυμάτων