ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

odhgos Mozilla - sxolia parathrhseis

  • Subject: odhgos Mozilla - sxolia parathrhseis
  • From: Dimitris Korbetis <korb [ at ] uth [ dot ] gr>
  • Date: Tue, 29 Jul 2003 16:15:20 +0300
Η Αρχική έκδοση του Ελληνικού Οδηγού Mozilla είναι έτοιμη και διαθέσιμη στο
http://www.ellak.gr/pub/OpenGuides/Mozilla/

Περισσότερα διαβάστε στην ανακοίνωση
http://www.ellak.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=89&mode=thread&order=0&thold=0


Είναι πολύ καλή, προσεγμένη και πλήρης δουλειά - Μπράβο!.
Λόγω του μεγάλου μεγέθους δεν κατάφερα να διαβάσω ολόκληρο το κειμενο προσεκτικα, έχω όμως να κανω κάποιες πρώτες παρατηρήσεις:


* Τα κείμενα και οι εικόνες είναι απλά και κατανοητά και καλύπτουν τις λειτουργίες του Mozilla σε βάθος, η δομή όμως ολου του οδηγού μπορεί να μπερδέψει τον αναγνώστη και ειδικά όσους δέν έχουν μεγάλη εξοικείωση με το προγραμμα. Πιο συγκεκριμένα:

- Ο οδηγός αποτελείται απο 44 κεφάλαια, πραγμα που αναγκάζει τον αναγνώστη, αν θέλει να βρεί κατι να διαβάσει και του 44 τίτλούς. καλό θα ήταν λοιπόν τα κεφάλαια αυτά να γίνουν υποκεφάλαια και ο οδηγός να περιέχει 5-8 κεφάλαια.

- Ο οδηγός περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για προχωρημένους χρήστες και προγραμματιστές. Αυτές θα πρεπει να μπουν στο τέλος σε ξεχωριστό κεφάλαιο η παράρτημα ωστε να μη φοβίσουν τον απλό χρηστη. (οπως πχ το κεφ.2 "Πληροφορίες για προγραματιστές")



* Το (πολύ χρήσιμο) υλικό για Ασφάλεια, κρυπτογράφηση και πιστοποιητικα, απλώνεται σε 7 κεφαλαια, θα ήταν πιο ευανάγνωστα αν ήταν ολά μαζί. (ειδικά τα κεφαλαια 20 και 33 έχουν και τα δυο τον τίτλο "ασφαλεια")

* Σε ορισμένα σημεία,η λέξη "Στηλοθέτης" (απο το αγγλικό Tab) θα πρέπει να αλλάξει σε "Καρτέλλα"

* Στην τελική έκδοση θα πρέπει να αναφέρονται (όπως και στους άλλους οδηγούς) οι όροι και η άδεια χρήσης (που είναι η FDL) αλλά και τα credits - ποιός συνέβαλλε και πώς.

Αυτά προς το παρόν, μπράβο και πάλι !

Δημήτρης Κορμπέτης






απαντήσεις

πλοήγηση μηνυμάτων