ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Anakoinwsh: organwnontas ena interactive mp3 party filiko sto free software

Ακολουθεί η ανακοίνωση ενός γεγονότος και κάποιες ερωτήσης για την λίστα, που έμπνευση του αποτέλεσε το μοντέλο συμμετοχής του free software αλλά και γενικότερα των διαδικτυακών κοινοτήτων. Ταυτόχρονα, αυτό το γεγονός φιλοδοξεί να διαδώσει τις ιδέες του ελεύθερου λογισμικού ενώ και το software (κυρίως τροποποίησης του πακέτου kplaylist, και το web frontend) που έχει αναπτυχθεί θα είναι επίσης διαθέσιμο ως ελεύθερο λογισμικό. Πληροφορίες στο noworks.telecom.ntua.gr

Οι λεπτομέρειες ακολουθούν, ελπίζω να μην θεωρηθεί ότι κάνω κατάχρηση αυτής της λίστας για την πρoώθηση ενός άσχετου γεγονότος, πραγματικά μέσα μου δεν το αντιμετωπίζω ως έτσι.

###########Περιγραφή:###########
Η επιδίωξη μας λοιπόν είναι να διοργανωθεί ένα πάρτυ όπου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να διαμορφώσουν σε συνεργασία με τους DJs/"Moderators" την playlist που θα ακουστεί. Για αυτό τον σκοπό οι συμμετέχοντες θα φέρουν cds με mp3 τις επιλογής τους (επιλέχθηκε η λύση των mp3 και όχι HDDs, ή PDAs όπως το tunΑ project, ipods ή κάτι άλλο μιας και θα είναι προσιτή σε περισσότερο κόσμο) και αυτά θα αντιγράφονται σε ένα samba server. Από εκεί μια κατάλληλη τροποποίηση του ελεύθερου λογισμικού kplaylist θα επιτρέψει στους χρήστες να αναζητούν και να επιλέγουν τα τραγούδια που θα ακουστούν κάνοντας τα δυναμικά enqueue στον player που θα χρησιμοποιούν και οι DJs/"Moderators". H βάση δεδομένων kplaylist και όλο το web based frontend τρέχουν και αυτά με Linux/Apache/MySQL. To όλο γεγονός σκοπεύει να εξομοιώσει την εμπειρία ενός forum, wiki η open source μοντέλου ανάπτυξης, για τον καθορισμό μιας playlist.

Από εκεί και πέρα θα θέλαμε να χρησιμεύσει και σαν πλατφόρμα για την προώθηση του ελεύθερου λογισμικού. Επομένως μια πράξη που σκεφτήκαμε είναι για όσους θελήσουν να γράψουν μουσική για να την ακούσουμε στο γεγονός να τους το ανταποδώσουμε δίνοντας ένα cd με ελεύθερο λογισμικό (για windows κυρίως ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα). Ταυτόχρονα αυτό θα χρησιμεύσει και σαν κίνητρο για την ενεργό συμμετοχή του κοινού.

###########Ερωτήσεις για την λίστα############
Κάποια θέματα στα οποία η βοήθεια σας θα ήταν χρήσιμη είναι τα παρακάτω:

---- Μπορείτε να προτείνεται κάποιον άλλο τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να προβληθεί το ελεύθερον λογισμικό μέσω αυτού του γεγονότος? Οποιαδήποτε ενέργεια προώθησης από την μεριά του HELLUG π.χ. θα ήταν καλοδεχούμενη από εμάς και πιστεύω και από τον Φούρνο. Μιας και θα υπάρχει projector υπάρχει κάποια ταινία Linux the movie (εδω το είχα δει κάπου) ? θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν οπτικό background?

---- Στο cd που θα δίνεται στον κοινό που θα φέρει mp3 CDs ποια προγράμματα πέραν των Firefox, Thunderbird, (Mozilla να έμπαινε ή μήπως απλά δημιουργούσε σύγχυση με τα δύο προηγούμενα?), Open Office και cdex, θα είχατε να προτείνεται να συμπεριληφθούν ? (to gnuwin δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλο μιας και αρκετά από τα προγράμματα που συμπεριλαμβάνει είναι παλαιότερον εκδόσεων).

---- Έχετε κάποια πρόταση για κάποιο πραγματικά καλό mp3 DJ player που να είναι open source και να έχει δυνατότητες remote administration? (πχ με ένα web interface). Δυστυχώς, δεν έχω καταφέρει να βρώ κάποιο σχετικό ελεύθερο λογισμικό με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί κάποιο κλειστό. Γενικότερα, αν και επιδίωξη ήταν να στηθεί όλη η πλατφόρμα με βάση ανοικτό λογισμικό, κάποια μη κρίσιμα κομμάτια της (το μόνο κρίσιμο που θα είναι κλειστό είναι ο player) θα είναι μη ανοικτό λογισμικό- αυτός ήταν ένας συμβιβασμός που έγινε για λόγους άσχετους με την δυνατότητα να υλοποιηθούν με ανοικτό λογισμικό.

Καμία ιδέα λοιπόν σχετικά με τα παραπάνω? Φυσικά είστε όλοι προσκαλεσμένοι!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Τάκης Σταθόπουλος
------

( δυστυχώς πρέπει να αναφέρω ότι το πάρτυ θα έχει είσοδο 3Ε. Αν και τα ποτά στο φούρνο είναι γενικά φτηνά και πραγματικά αγωνιστήκαμε να μην μπει είσοδος-αυτοί που το διοργανώνουμε δεν αποσκοπούμε ούτε σε μια δραχμή κέρδους- από την μερία του φούρνου τα δικά τους λειτουργικά έξοδα + flyers, αφίσες κλπ κλπ συμβιβαστήκαμε μαζί τους με το να βάλουν μια μικρή είσοδο 3e. Ελπίζω την επόμενη φορά να γίνει με 150% free software και χωρίς είσοδο)





πλοήγηση μηνυμάτων