ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Παρουσίαση Linux - Καθηγητές Β'θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας

  • Subject: Παρουσίαση Linux - Καθηγητές Β'θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας
  • From: Panagiotis Kranidiotis <kranidiotis [ at ] vatica [ dot ] org>
  • Date: Thu, 31 Mar 2005 12:53:09 +0300
Σήμερα το απόγευμα σε μια σχετικά πρόχειρη εκδήλωση έγινε παρουσίαση σχετική με το Linux σε καθηγητές της Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας στο ΤΕΕ Σπάρτης μετά από πρόσκληση του υπεύθηνου πληροφορικής της Διεύθηνσης. Η συμμετοχή (αναλογιζόμενοι την έλλειψη χρόνου για σωστή προετοιμασία) ήταν αρκετά ικανοποιητική και το επίπεδο του κοινού σχετικά υψηλό με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα παρουσίαση που άγγιζε στο τέλος θέματα πέραν της απλής περιγραφής.

Η προσπάθεια αυτή έδειξε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τέτοιες εκδηλώσεις και μάλιστα δείχνει ότι υπάρχει η διάθεση για περαιτέρω επιμόρφωση και προσπάθεια λειτουργίας των εργαστηρίων που διαθέτουν Linux. Αναφορικά με την συγκεκριμένη περιοχή, δόθηκε ραντεβού και για νέα συνάντηση καθώς και θέληση για μικρά workshop ανά περιοχή ώστε να υπάρξει αναβάθμιση και ουσιαστική λειτουργία των εργαστηρίων. Αν οι καθηγητές και κυρίως οι της πληροφορικής πλησιάσουν το Linux και γενικότερα το Open Source τα δεδομένα θα είναι καλύτερα. Ήδη θα καούν cd με ελεύθερο λογισμικό για Win και θα υπάρξει οδηγία για όσο το δυνατό μεγαλύτερη χρησιμοποίηση τους στις εκπαιδευτικες μονάδες.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε για τον εξής λόγο. Πολλά πράγματα θέλουν θράσος. Όσοι βρίσκοντα κυρίως σε επαρχία αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα ας έρθουν σε επαφή με τις Διευθήνσεις εκπαίδευσης. Αν υπάρχει ο χρόνος και η διάθεση ας προσπαθήσουν να κάνουν κάποιες παρουσιάσεις και ενημερώσεις. Δεν χρειάζεται μεγάλη οργάνωση και πομπώδεις παρουσιάσεις. Ένα laptop που να τρέχει linux και ένας projector αρκεί. Τα υπόλοιπα τα ρωτάνε οι ίδιοι. Δεν ξέρουν και υπάρχουν πολλοί που θελουν να μάθουν. Ας τους βοηθήσουμε ή τουλάχιστον ας τους δώσουμε το ερέθισμα να ψάξουν. Αξίζει πιστεύω τον κόπο.

πλοήγηση μηνυμάτων