ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Fwd: Απόρριψη Λογισμικού Open Office

  • Subject: Fwd: Απόρριψη Λογισμικού Open Office
  • From: Dimitris Korbetis <korb [ at ] uth [ dot ] gr>
  • Date: Sat, 11 Feb 2006 11:36:46 +0200
Το κανω forward και εδώ μια που οι λίστες του openoffice δεν εχουν πολλή κίνηση και μια που έχει σχέση με ανοιχτό λογισμικό γενικότερα (υπάρχει και στο http://el.openoffice.org/servlets/ReadMsg? list=users&msgNo=76)

Δημήτρης

Begin forwarded message:

From: "Kallioupis Panagiotis" <p [ dot ] kallioupis [ at ] bull [ dot ] gr>
Date: 07 Φεβρουαρίου 2006 5:48:24 ΜΜ GMT+02:00
To: <users [ at ] el [ dot ] openoffice [ dot ] org>, <announce [ at ] el [ dot ] openoffice [ dot ] org>, <dev [ at ] el [ dot ] openoffice [ dot ] org>
Subject: Απόρριψη Λογισμικού Open Office
Reply-To: dev [ at ] el [ dot ] openoffice [ dot ] org
Στα πλαίσια των διαγωνισμών της Κοινωνίας της Πληροφορίας που αφορά στις Περιφέρειες η ένωση των εταιρειών BULL – SPACE πρόσφερε ως λογισμικό αυτοματισμού γραφείου τη σουίτα GrOffice 1.2 ( www.groffice.info ) το οποίο περιέχει το Ελληνικό OpenOffice .

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών της ΚτΠ απέρριψε την προσφορά της ένωσης BULL – SPACE για τους λόγους τους οποίους παραθέτουμε ακριβώς όπως μας ανακοινώθηκαν από την ΚτΠ :

«

1. Το προσφερόμενο από την BULL λογισμικό GR OFFICE 1.2 , δεν έχει κατασκευαστή και άρα δεν εγγυάται κανείς για την υποστήριξη του προϊόντος και την παροχή νέων εκδόσεων.

2. Δεν υπάρχει υπεύθυνος που εγγράφως να δεσμεύεται ότι το εν λόγω λογισμικό έχει εγγύηση καλής λειτουργίας όπως αναφέρεται στο URL www.Openoffice.org

3. Το προσφερόμενο από την εταιρεία λογισμικό αυτοματισμού γραφείου OpenOffice χρησιμοποιεί διαφορετικά formats αρχείων , τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν μερική συμβατότητα με αρχεία Microsoft Office .

4. Οσον αφορά την ισοδυναμία αυτή επιτυγχάνεται σε σημαντικό βαθμό όταν γίνεται εισαγωγή ενός απλού κειμένου Microsoft Office και παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα μορφοποίησης και απώλειας πληροφοριών όταν έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορα formating και δυνατότητες όπως πίνακες περιεχομένων , λειτουργίες comment , versioning κλπ . Αν έχουν ενσωματωθεί καιmacros στα εν λόγω κείμενα τότε η ασυμβατότητες φτάνουν και το 100% . »



Με το σκεπτικό αυτό δίδεται μία καλή δικαιολογία για τον αποκλεισμό Λογισμικού τύπου Open Source από τις Δημόσιες Υπηρεσίες της χώρας μας .

Παρακαλείται η κοινότητα του Open Source να βοηθήσει με την προώθηση του μηνύματος και να μας αποστείλει τεκμηριωτικό υλικό που ανατρέπει τα παραπάνω ώστε με την δικαίωση μας να εισέλθει το Open Source και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα .



Σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας .



Το e-mail που μπορείτε να αποστείλετε τα μηνύματά σας είναι : p [ dot ] kallioupis [ at ] bull [ dot ] gr







πλοήγηση μηνυμάτων