ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Re: Elegxoi adeiwn apo YPEE

  • Subject: Re: Elegxoi adeiwn apo YPEE
  • From: Diomidis Spinellis <dds [ at ] aueb [ dot ] gr>
  • Date: Wed, 17 Jan 2007 22:11:39 +0200
Diomidis Spinellis wrote:
Έστειλα πριν λίγο στην ΥΠΕΕ (με τηλεομοιοτυπία σύμφωνα με το άρθρο 14 ν. 2672/1998) την παρακάτω επιστολή. Κανονικά θα πρέπει να μου απαντήσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο νόμος για τις ενέργειες που σκοπεύουν (ή δε σκοπεύουν) να κάνουν. Θα ενημερώσω τη λίστα για την όποια εξέλιξη.

Με κάλεσαν χθες στο τηλέφωνο από την επιχειρησιακή διεύθυνση ειδικών υποθέσεων της ΥΠ.Ε.Ε. για το θέμα των ελέγχων. Ο κύριος με τον οποίο μίλησα ήταν εξαιρετικά ευγενικός και κατατοπιστικός. Με διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται κανένα θέμα για το ελεύθερο και ανοιχτό λογισμικό, το οποίο και γνωρίζουν, τόσο στην υπηρεσία, όσο και οι ελεγκτές.

Συγκεκριμένα, οι όποιες διώξεις για κατοχή παράνομου λογισμικού δε γίνονται αυταπάγγελτα (δηλαδή όταν η ΥΠΕΕ βρει το λογισμικό αυτό), αλλά από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες, οι οποίες και ειδοποιούνται από την ΥΠΕΕ. Για παράδειγμα, όπως καταλαβαίνω, αν βρεθεί σε έναν υπολογιστή μια πειρατική έκδοση του Windows Server 2003 και του Microsoft SQL Server, τότε θα ειδοποιηθεί η Microsoft Ελλάς για να επιληφθεί του θέματος. Προσωπικά με ικανοποιεί η απάντηση αυτή: δε μπορώ να φανταστώ ένα σενάριο στο οποίο κάποια εταιρία που π.χ. τρέχει Linux ή FreeBSD με Apache web server, PHP και PostgreSQL θα βρεθεί να έχει μπλεξίματα.

Με την ευκαιρία σας θυμίζω την εκδήλωση με τίτλο "Ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό: ο ρόλος του στους οργανισμούς και στην κοινωνία" που οργανώνουμε το ερχόμενο Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2007, 16.00-18.00 στο Hilton. Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στο http://www.ellak.gr/content/view/6607/2/


Διομήδης Σπινέλλης - http://www.dmst.aueb.gr/dds



αναφορές

πλοήγηση μηνυμάτων