ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

[olpc-gr] O Michanismos ton Antikithyron sto OLPC

  • Subject: [olpc-gr] O Michanismos ton Antikithyron sto OLPC
  • From: Diomidis Spinellis <dds [ at ] aueb [ dot ] gr>
  • Date: Thu, 08 Mar 2007 23:19:09 +0200
Ολοκλήρωσα την πρώτη φάση της προσομοίωσης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στο περιβάλλον Squeak EToys που τρέχει στο OLPC. Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή και οδηγίες χρήσης στην ιστοσελίδα <http://www.dmst.aueb.gr/dds/sw/ameso/> (τρέχει σε Linux, Mac OS X, Windows). Ο Αλέξης Ζάβρας είχε την καλοσύνη να τη δοκιμάσει και σε πραγματικό XO και δουλεύει.

Σε επόμενη φάση ελπίζω να προσθέσω:
- περισσότερο κείμενο, όπως επεξηγήσεις, ιδέες για εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σχετικούς δεσμούς, - όλες τις εκλείψεις ηλίου και σελήνης στον κύκλο του Σάρου (περιμένω στοιχεία από την ερευνητική ομάδα), - τα γρανάζια για τις κινήσεις των πλανητών που προτείνει ο Wright (περιμένω στοιχεία από τον Wright),
- τις φάσεις της σελήνης,
- ελληνικά στα κουμπιά.

Ο προγραμματισμός στο περιβάλλον EToys είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικός. Σας ενθαρρύνω όλους να το δοκιμάσετε. Στο <http://ru6.cti.gr/olpc/index.php> υπάρχει ελληνικό εγχειρίδιο. Για ιδέες εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μπορείτε να βρείτε τις βασικές έννοιες των μαθηματικών, όπως διδάσκονται στην Β' γυμνασίου (που μας ενδιαφέρει για το OLPC), στον ιστότοπο του παιδαγωγικού ινστιτούτου <http://www.pi-schools.gr>.

Διομήδης Σπινέλλης




πλοήγηση μηνυμάτων