ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Re: Open source sto dhmosio


On Nov 15, 2009, at 4:01 PM, Christos Ricudis wrote:
Σε περιπτωση επιλογης οποιουδηποτε εναλλακτικου format για οποιαδηποτε χρηση στοχευει σε μεγαλο αριθμο χρηστων, θα πρεπει να αποφευχθει η χρηση οποιουδηποτε format απαιτει για την αναγνωση / συμπληρωση / αποστολη του εγγραφου στην πιο συνηθισμενη πλατφορμα που χρησιμοποιουν οι χρηστες - δηλαδη windows - την εγκατασταση καποιου plugin. Ειδικα ενος που δεν γνωριζουν οι χρηστες (εδω εγω οταν συνανταω μπροστα μου ODF δυσκολευομαι να θυμηθω αν και πως ανοιγει σε windows. Οι περισσοτεροι απλα δε θα καταλαβουν τι ειναι το ODF και θα τα παρατησουν αμεσως).


Διαφωνώ εδώ. Άλλες χώρες (Ολλανδία) το καταφέρνουν, άρα γίνεται. Το plugin θα το εγκαταστήσουν μια φορά και θα δουλεύει.

Αρα το ODF απορριπτεται αυτοματως ως μοναδικη επιλογη χρησης. Ενδεχομενως να μπορει να υιοθετηθει ως *εναλλακτικη* επιλογη (ενα link "πατηστε εδω για τα documents σε ODF format").

Συμφωνώ ότι μπορούν να συνυπάρχουν και οι δύο μορφές.

Αλλη *ενδεχομενη* εναλλακτικη επιλογη στη συγκεκριμενη περιπτωση θα μπορουσε ισως να ειναι το PDF με χρηση PDF Forms.

Μόνο για κείμενα, Powerpoint και Spreadsheets *προφανώς* και δε μπορούν να γίνουν PDF forms.

Νομιζω οτι μια πιο ορθη προταση γενικα θα ηταν ο σταδιακος ελεγχος και επιδιορθωση των web sites υπηρεσιων που χρησιμοποιουν συχνα οι πολιτες, ωστε να ειναι πληρως προσπελασιμα απο οσο το δυνατον μεγαλυτερο αριθμο χρηστων - χρηστες εναλλακτικων πλατφορμων, ατομα με ειδικες αναγκες, κτλ. (ενδεικτικα αναφερω τον ελεγχο και προσαρμογη της javascript, εξαλειψη της χρησης ActiveX οπου υπαρχει, πιστοποιηση ορθης χρησης των W3 προτυπων, ελαχιστοποιηση της χρησης flash εκει που ειναι απολυτως απαραιτητο, κτλ).

Αυτό μακροπρόθεσμα είναι το καλύτερο, αλλά και το δυσκολότερο.

αναφορές

πλοήγηση μηνυμάτων