ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Re: Απαράδεκτη συμπεριφορά από την Εταιρία ΕΛ/ΛΑΚ (ΕΕΛΛΑΚ)

On 14/9/2012 10:45 πμ, Simos Xenitellis wrote:
Με την τροπή που έχει λάβει το ζήτημα, επιβάλλεται η διαφάνεια και η
δημόσια συζήτηση.
Η δημόσια και διαφανής συζήτηση μπορεί να γίνει στο Google Group του
πλανήτη ελ/λακ,
https://groups.google.com/forum/?fromgroups#!forum/planet-ellak
ώστε ο καθένας να μπορεί να παρακολουθήσει και να κρίνει.
Ναι, να το κάνετε δημόσια και μάλιστα να βγει και στην TV. Σαν σαπουνόπερα την προτιμώ από τον «Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή». Αν και θα της λείπει το *ρομαντικό* ενδιαφέρον... Εκτός αν το εν λόγω ΔΣ έχει κανένα γυναικείο μέλος...

Όμως, έχω μια άλλη απορία εγώ. Διαβάζω στον πλανήτη:
«Η διαχείριση του πλανήτη γίνεται δημόσια μέσα από μια λίστα ταχυδρομείου. Αν θες να συμμετάσχεις απλώς στείλε ένα κενό mail στη διεύθυνση: ...»

Μια λίστα ελεγχόμενη από τον διαχειριστή ενός Site, για την διαχείριση του site. Λίγο άνευ νοήματος δεν είναι; Ό,τι δεν γουστάρει ο διαχειριστής το κόβει από τη συζήτηση. Αλλά και τεχνικά δηλαδή να το σκεφτούμε, πώς γίνεται διαχείριση σε ο,τιδήποτε μέσω λίστας; Υπάρχει API μέσω email στυλ mailman «MODERATEPOST id=342345 until=20130101»; «" OR 1=1 ; DROP TABLE SOURCES»; «SHALL WE PLAY A GAME?»;

Μου θυμίζει αυτά τα «Forum» που βάζουμε σε κάτι έργα του ΕΣΠΑ για να ικανοποιηθεί δήθεν το κριτήριο διαφάνειας στα μάτια των ασχέτων με MBA... Και τα οποία δεν έχουν φυσικά καμία συμμετοχή (και νόημα).

Τελικά, μάλλον αδυνατώ να κατανοήσω όλα αυτά τα μοντέρνα περί «κοινοτήτων» και του πώς λειτουργούν. Εύχομαι σεις που τα ξέρετε καλύτερα να με διαφωτίσετε στην συζήτηση στα δημόσια μέσα... Αν ποτέ γίνει.

Κατά τα άλλα, ζήτω η ανιδιοτελής προσφορά και η «κοινότητα» ΕΛ/ΛΑΚ.
--ΓΜ

ΥΓ το παρόν Troll προσφέρεται δωρεάν στην κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ, αρκεί να έχω ssh πρόσβαση στη διαχείριση όλων των μελλοντικών Trolls ΥΓ2 Πλανήτης ΕΛ/ΛΑΚ <Planet-ELLAK [ at ] googlegroups [ dot ] com> <---- δεν υπάρχει το group (lol)