ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Re: Fwd: Βάλε τελεία και παύλα στη διαφθορά... http://www.teleiakaipavla.gr/

On 26/9/2012 10:56 μμ, Nikos Zaharioudakis wrote:
Καλησπέρα,
Καλησπέρα!

α) ντρέπεται κανείς να μιλήσει επώνυμα αν πράγματι το θέλει ;
Κι αν κάποιος μπορεί να μιλήσει επώνυμα, δεν πάει στο site, πάει (υποτίθεται) στις εφημερίδες, στις αρμόδιες υπηρεσίες και στον εισαγγελέα. Κι αν πάει επώνυμα στο site, κινδυνεύει να δεχθεί πειθαρχικές διώξεις ή απλά δεν του το επιτρέπει το συμβόλαιό του (νάτη η αφορμή για δυσφήμηση).

β) αυτό που θέλει να πετύχει η ιστορία αυτή (not affiliated in any way with this site or the people behind) είναι το επιτέλους οι φωνές ας ακουστούν..
Ναι, συμφωνώ απόλυτα. Αλλά πρέπει κάπως να διασφαλιστεί η ανωνυμία, δεν γίνεται whistleblowing επώνυμα. Αλλιώς δεν χρειάζεται...

γ)Αλλαγή κουλτούρας θέλει να προσπαθήσει να κάνει. Δεν θα αλλάξει ο κόσμος με αυτό το site
Εντάξει το κατανοώ αυτό. Εξηγώ προσωπικά πώς θα συμμετείχα.

Ερώτηση. Αν θέλετε να γράψετε κατι εκεί μέσα και φοβάστε για την ανωνυμία σας, δεν υπάρχουν ένα κάρο τεχνικές για να είστε πραγματικά untraceble?
Αν δεν υπάρχουν, τότε δεν έχει νόημα - όπως είπα παραπάνω, χωρίς ανωνυμία δεν το διακρίνω. Αν υπάρχουν, τότε να προσφέρονται στο «πακέτο». Αυτό λέω. Ας ανοιχτεί κάποιος λογαριασμός εκτός Ελλάδας για VPN ας πούμε, ας συναφθεί συμφωνία με anonymizer services, ας δοθεί ανώνυμα βοήθεια σε κάποιον να υποβάλλει με ασφάλεια το περιστατικό που θέλει και να δώσει και στοιχεία σε δεύτερο στάδιο. Εδώ έχουμε στην ουσία ένα mini wikileaks. Και είδατε τι έπαθαν αυτοί που πρόσεχαν κιόλας.

Εσύ, θα κατέδιδες *επώνυμα* γιατρό που σου ζήτησε φακελάκι στο νοσοκομείο της περιοχής σου αν είσαι πχ σε νησί που όλοι γνωρίζεστε μεταξύ σας; Ή αν ήσουν υπάλληλος στο δημόσιο κι έβλεπες συνάδελφο να τα παίρνει, θα το έλεγες επώνυμα; Ή αν έβλεπες συνδικαλιστή να τα παίρνει; Ή αν είχες στοιχεία για πολιτικό;

Δεν έχεις ζήσει δυσμενή μετάθεση ίσως. Η ανωνυμία είναι απαραίτητη για την αποκάλυψη της διαφθοράς, καθώς το απόρρητο εξαφανίστηκε πλέον.

Αποψή μου.
--ΓΜ