ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Πιλοτική Εφαρμογή 2Β1- Κανένας λόγος για πανικό!!

  • Subject: Πιλοτική Εφαρμογή 2Β1- Κανένας λόγος για πανικό!!
  • From: Alexandros Kofteros <alexandros [ at ] apoplous [ dot ] org>
  • Date: Thu, 21 Sep 2006 19:06:49 +0200
Ο κύριος Ραγιαδάκος έθεσε ένα σημαντικότατο θέμα αποδοχής του 2Β1 από το αρμόδιο υπουργείο.

Ας μη ξεχνάμε όμως ότι:

- προχωράμε με μια ΠΙΛΟΤΙΚΗ εφαρμογή του 2Β1. Κανείς, μα κανείς δεν μας εγγυάται πως το μέσο αυτό είναι -από μόνο του- ικανό να φέρει μια θετική αλλαγή στην εκπαίδευση (ασχέτως του τι λέει ο Παπέρτ και ο Νεγρεπόντης). Πριν να ξοδέψει το κράτος εκατομμύρια ευρώ για να εξοπλίσει τον κάθε μαθητή (ή έστω μια βαθμίδα της εκπαίδευσης) με ένα φορητό υπολογιστή, είναι σημαντικό να γίνουν πάρα πολλά πράγματα.

Η κοινότητα του ελεύθερου/ ανοικτού λογισμικού αλλά και όλοι οι εθελοντές θα προσφέρουν το χρόνο τους (αλλά παράλληλα θα γίνουν ενέργειες για εξασφάλιση ερευνητικών κονδυλίων) ώστε να ολοκληρωθεί η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος. ΑΝ και μόνο ΑΝ αποδεικτεί πως πράγματι, το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί να αποτελέσει παράγοντα διαφοροποίησης της μάθησης, τότε και μόνο τότε επίσημα το κράτος θα μπορέσει (και θα πρέπει) να προχωρήσει σε απόκτηση μεγάλου αριθμού.

Πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου πως οι εθελοντές σ'αυτή την προσπάθεια ενδιαφερόμαστε πάνω από όλα για το καλό της εκπάιδευσης και όχι για την προώθηση του συγκεκριμένου μηχανήματος. Το μηχάνημα αυτό αποτελεί μια λύση η οποία όμως δεν έχει καν τελικό προϊόν (προς το παρόν) και δεν έχει αποδείξει την αξία του στην πράξη, όσο θαυματουργό και αν ακούγεται στα χαρτιά!

Ο πιο θαυμαστός υπολογιστής από όλους (εξακολουθεί να είναι) το ανθρώπινο μυαλό- όλα τα αλλά είναι αναλώσιμα!

Φιλικά

Αλέξανδρος