ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Λάθος Επιλογή Εκκίνησης ή Προοπτική για το Μέλλον;

  • Subject: Λάθος Επιλογή Εκκίνησης ή Προοπτική για το Μέλλον;
  • From: Alexandros Kofteros <alexandros [ at ] apoplous [ dot ] org>
  • Date: Sat, 13 Jan 2007 09:34:17 -0600
Ένα από τα θετικά μιας Λίστας όπως αυτή, είναι ακριβώς η δημοκρατική έκφραση των απόψεων των μελών της. Και μόνο το ότι έχουμε απόψεις όπως του κυρίου Ραγιαδάκου δείχνει πως έχουμε πετύχει το σκοπό να δημιουργήσουμε δημιουργικό διάλογο με έμφαση την εφαρμογή της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Ως εκπαιδευτικός δημοτικής εκπαίδευσης με 9χρονη υπηρεσία, αλλά και ως ερευνητής με πείρα στο να εργάζομαι σε τάξη εργαστήριο με αναλογία 1-2 και τα τελευταία δύο χρόνια με αναλογία 1-1 (ο κάθε μαθητής μου έχει το δικό του υπολογιστή στο θρανίο του σε μια κανονική κατά τα άλλα Στ' Δημοτικού), είμαι σε θέση πλέον εκ πείρας να μιλήσω για ορισμένα πράγματα.

Ο υπολογιστής, και γενικά ΚΑΝΕΝΑΣ υπολογιστής δεν κάνει για αντικατάσταση του βιβλίου, αν απλά θα το χρησιμοποιήσουμε για να διαβάζουμε αρχεία pdf. Η αξία του υπολογιστή είναι ακριβώς η προσθετική του αξία στη διαδικασία μάθησης. Αν δούμε τα νέα βιβλία των Ελληνικών (και αναφέρω ένα ΑΠΛΟ παράδειγμα από τα εκατοντάδες που θα μπορούσα να παραθέσω), το κάθε κεφάλαιο παραπέμπει σε συμπληρωματικές ιστοσελίδες με επιπρόσθετο υλικό. Για τα μαθηματικά υπάρχουν εκατοντάδες ιστοσελίδες με διαδραστικές ασκήσεις σε μορφή java applets που μπορούμε να τις συγκεντρώσουμε (τις διευθύνσεις) και να εισηγηθούμε την αξιοποίησή τους μέσα από τα κεφάλαια ή το Αναλυτικό Πρόγραμμα.

Όσον αφορά την απόφαση για 10 000 μαθητικούς υπολογιστές, αυτή έγινε από Υπουργό και όχι από λειτουργό κάποιου υπουργείου. Όσο αφορά το ΥπΕΠΘ, δεν είαμι σε θέση να μιλήσω για ολόκληρο το υπουργείο, όμως τα άτομα τα οποία εμπλέκονται στο χώρο του Ανοικτού Λογισμικού είναι άτομα που διαθέτουν τον ελεύθερό τους χρόνο, τις αργίες και τα σαββατοκυρίακά τους σ'αυτό που κάνουν και πρέπει να προσέξουμε λίγο να μην καίμε και τα χλωρά μαζί με τα ξερά.

Όσον αφορά το ίδιο το μηχάνημα, μια και βασίζεται στο Λίνουξ δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην υποστηρίζεται και το rdesktop και άρα η χρήση του ως Thin Client για να συνδεθεί με τα Terminal Services των Windows. Με απλά λόγια, τόσο πρακτικά όσο και θεωρητικά (ή το αντίστροφο!) το Laptop ΜΠΟΡΕΙ να τρέξει λογισμικό των Windows και άρα -μέσω server- υπάρχει η δυνατότητα να τρέξουν όλα αυτά.

Επειδή έχω καταντήσει κουραστικός, είναι και Σάββατο πρωί, πρέπει να αλλάξω και πάνες του γιου μου, σας αφήνω :)

Φιλικά

Αλέξανδρος

πλοήγηση μηνυμάτων