ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Re: Re: New Project: Real-time Poll/Voting system

O/H Konstantinos Margaritis έγραψε:

On Πεμ 22 Ιουλ 2004 09:49, Alexios Zavras wrote:
Petros Velonis wrote [edited]:
Θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος στον οποίο θα υποβάλλεται μια
ψηφοφορία από τον poll creator η οποία θα
εγκρίνεται/απορρίπτεται. Δεν χρειάζεται να είναι μόνο  ένα άτομο.
Μερικές ψηφοφορίες μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να έρχονται σε
σύγκρουση με κάποια άλλη ψηφοφορία και στη χειρότερη περίπτωση να
δημιουργήθηκαν από κάποιον που έμεινε δυσαρεστημένος από τα
αποτελέσματα προηγούμενης ψηφοφορίας.
Diafwnw.  Protimw to unmoderated montelo.
Etsi ki alliws, den pisteyw to apotelesma twn pshfoforiwn
na exei desmeytiko xarakthra -- o kathenas to aksiologei
opws thelei.
έναν μπαμπούλα από πάνω να ελέγχει τις ψηφοφορίες. Στο κάτω κάτω, όπως και με όλα τα πράγματα, αν το παρακάνουμε απλώς το σύστημα θα ψοφήσει μόνο του γιατί κανείς δε θα κάνει τον κόπο να ψηφίσει

Σύμφωνα με  τον Κώστα Μαργαρίτη ο μηχανισμός θα είναι κάπως έτσι:
Βάζουμε τους Α,Β,Γ κανόνες και 3 admins. Υπάρχουν οι απλοί χρήστες (οποιοσδήποτε), οι εγγεγραμμένοι χρήστες (όσοι έκαναν key sign ή θα κάνουν με κάποιον admin) και τους admins. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες είναι και poll-creators και μπορούν ανά πάσα στιγμή να θέσουν ένα θέμα για ψηφοφορία χωρίς να χρειαστεί να υποβάλλουν την πρόταση τους κάπου και μετά από έλεγχο να δημιουργηθεί η ψηφοφορία. Όταν οι admins δουν και συμφωνήσουν ότι η Χ ψηφοφορία παραβιάζει κάποιον από τους κανόνες τότε μπορούν να διαγράψουν την ψηφοφορία (αυτό ζητάω). Δεν ξέρω τί πρέπει να γίνεται για τον χρήστη που δημιούργησε την ψηφοφορία αυτή. Ίσως να συγχωρείται την πρώτη φορά αλλά αν το ξανακάνει να διαγράφεται ή πιο δίκαιο είναι να του στερείται το προνόμιο του poll-creator παραμένοντας εγγεγραμμένος χρήστης. Οι ψηφοφορίες χωρίζονται σε ανοικτές και σε κλειστές. Οι ανοικτές είναι για δημοσκόπηση και ψηφίζουν όλοι. Οι κλειστές, όπως μου είπε ο Κώστας, είναι ονομαστικές χωρίς δυνατότητα ανάκλησης ψήφου και συμμετέχουν μόνο οι εγγραμμένοι χρήστες. Οι κλειστές δεν θα είναι απαραίτητα και δεσμευτικές. Δεσμευτικές θα είναι μάλλον όταν το ζητάει ο poll-creator.

Ο Νίκος Νύκταρης πρότεινε να μπορούν οι εγγεγραμμένοι χρήστες να χωρίζονται και σε ομάδες. Συμφωνώ και σε συνδυασμό με τις κλειστές ψηφοφορίες που θα γίνονται για δέσμευση μια ομάδα που μπορεί να δημιουργηθεί είναι με τα μέλη του συλλόγου HelLUG. Ή για τις εκλογές του συλλόγου κ.ο.κ.

Παράδειγμα (χωρίς να θέλω να θίξω ή να βάλω νέους κανόνες για τον σύλλογο HelLUG):

1)Ο Α κανόνας είναι ότι οι ψηφοφορίες δεν θα γίνονται για να προωθηθούν τα συμφέροντα μιας εταιρείας. Έστω ότι δημιουργώ μια ψηφοφορία με θέμα "Ποιο από τα προϊόντα της ΧΥΩ εταρείας θέλει βελτίωση;" για να διαφημίσω την εταιρεία ΧΥΩ και τα προϊόντα της. Η ψηφοφορία είναι ανοικτή και για δημοσκόπηση. Μετά από μια μέρα οι admins βλέπουν ότι αυτή η ψηφοφορία παραβιάζει τον κανόνα Α. Μπορούν αμέσως να την διαγράψουν. Σε περίπτωση που δημιουργήσω μια ψηφοφορία παρόμοια τότε μπορούν να με διαγράψουν από εγγεγραμμένο χρήστη ή να μου στερήσουν το προνόμιο του poll-creator (προτείνω να γίνεται αυτό).

2)Η ιδέα βγήκε από τη μετάφραση συγκεκριμένων όρων. Έστω ότι δημιουργούμε ψηφοφορίες για τη μετάφραση λέξεων χωρίς να παραβιάζεται κανένας κανόνας. Αυτή η ψηφοφορία είναι κλειστή και δεσμευτική. Όσον αφορά τη δυνατότητα ανάκλησης ψήφου νομίζω ότι καλύτερα να είναι κάτι που θα το αποφασίζει ο poll-creator και όχι ο μηχανισμός.

3)Οι εκλογές του συλλόγου HelLUG. Υπάρχουν Χ εγγεγραμμένοι χρήστες αλλά στην ομάδα HelLUG ανήκουν Χ/2 χρήστες. Η ψηφοφορία είναι κλειστή, δεσμευτική και χωρίς δυνατότητα ανάκλησης ψήφου.

4) Θέλουμε να δούμε που μπορεί να γίνει το επόμενο Dev Workshop. Εδώ θα χρειαστεί μια κλειστή και μια ανοικτή ψηφοφορία. Κλειστή, με προθεσμία ανάκλησης ψήφου (δεσμευτική ίσως?) για όσους εγγεγραμμένους ανήκουν στην ομάδα Dev Workshop και ανοικτή για όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν. Το αποτέλεσμα είτε αξιολογείται διαφορετικά είτε βγαίνει ένα το ποσοστό 60% κλειστής και 40% ανοικτής.

Δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό για παράδειγμα. Είναι κάποιος που διαφωνεί και έχει κάτι άλλο να προτείνει;


Φιλικά,
Πέτρος


____________________________________________________________________
http://www.freemail.gr -    .
http://www.freemail.gr - free email service for the Greek-speaking.

πλοήγηση μηνυμάτων