ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Re: Re: Fwd: [linux-users] Linux 2005 Conference &Tutorials, Swansea, 4-7 August

  • Subject: Re: Re: Fwd: [linux-users] Linux 2005 Conference &Tutorials, Swansea, 4-7 August
  • From: Simos Xenitellis <simos74 [ at ] gmx [ dot ] net>
  • Date: Mon, 20 Jun 2005 00:31:47 +0100
Spiros Bolis wrote:

On Sun, 19 Jun 2005, Petros Velonis wrote:

To oti gia na kanei 8elei douleia to ksero kai ego.  Alla otan kano
protaseis sto DS gia na paroume ligo mpros den pairno kamia apanthsh.

staka miso lepto..  oti grafeis sta blogs kai se opoia apo tis  listes
poy yparxoyn nomizeis me to "DS" prepei na ta blepei? Kai se telikh
analysh yparxoyn kai proteraiothtes
Μμμμ...
Τον περασμένο Δεκέμβριο (2004) έστειλα γράμμα στο Hellug για την δημιουργία HTTP redirects για τα thunderbird.gr και mozillabrowser.gr. Δεν έλαβα απάντηση. Ξαναστέλνω τον επόμενο μήνα και λαμβάνω ότι θα γίνουν εκλογές
στον σύλλογο, οπότε δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση ακόμα.
Η επόμενη "αιτιολογία" είναι ότι ίσως υπάρξει θέμα με το φόρτο στα μηχανήματα λόγω των πολλών virtual hosts (αν και εξήγησα από τον Δεκέμβριο ότι είναι απλά HTTP redirects σε άλλα συστήματα). Κατά τον Μάιο σε στρίμωξα και είπες ότι πρέπει να συζητηθεί σε μάζωξη του συμβουλίου του Hellug (χωρίς αναφορά στο πότε θα γίνει). Διαβάζοντας την λίστα hellug [ at ] hellug [ dot ] gr είδα ότι έγινε μια μάζωξη πριν μερικές εβδομάδες (ίσως να μην ήταν επίσημη του συλλόγου, μιας και το θέμα ήταν το στήσιμο ενός μηχανήματος).
Μέχρι τώρα δεν έχω λάβει απάντηση.

Όταν ήταν να δημιουργηθεί ο Πλανήτης ΕΛ/ΛΑΚ ζήτησα το "planet.linux.gr" που είναι πιο κατάλληλο ως όνομα. Η απάντηση που έλαβα ήταν της μορφής "δεν μπορούμε λόγω DNS (fair enough), πάρε όμως το "planet.hellug.gr". Είναι ήδη έτοιμο!". Οκ, τι να κάνουμε, όμως στις εκκλήσεις (mail board [ at ] hellug [ dot ] gr) να δημιουργήσουν ιστολόγια οι του board και μέλη του συλλόγου για να ακουστεί η φωνή τους δεν έλαβα καμία απάντηση. Αν τα μέλη του board έχουν φωνή με προσωπικό ιστολόγιο, τότε περισσότερα άτομα θα ενδιαφερθούν για τον σύλλογο.

Μαζί με αυτό θα ήθελα να σού ζητήσω δημόσια, παρακαλώ :), να δημιουργήσει ο Hellug virtual host για το planet.gnome.gr (έστειλα γράμμα στο sysadms [ at ] hellug [ dot ] gr την προηγούμενη εβδομάδα, δεν έλαβα ακόμα απάντηση). Υπολογίζω <5ΜΒ/μήνα.

Σχετικά με την δημιουργία web-based μεταφραστικού δικτυακού τόπου και του πως μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα με το HTTP 400 (Bad request) [reverse proxy] δεν είδα σημαντική προσπάθεια επίλυσής του.

Είναι καλό να στέλνετε απάντηση σε γράμματα που λαμβάνετε στα aliases sysadms [ at ] hellug [ dot ] gr και board [ at ] hellug [ dot ] gr, έτσι για να ξέρουμε. Όπως είναι τώρα, περισσότερα από ένα άτομα λαμβάνουν τα γράμματα και μάλλον δεν υπάρχει ένας που να είναι υπεύθυνος να απαντά (οπότε συχνά δεν απαντά κανείς...). Ακόμα είναι πολύ καλό να δείχνετε ενδιαφέρον στα έργα αυτά μιας και μπορείτε να τα βάζετε στον ετήσιο καταλογισμό έργου του συλλόγου.

Σίμος


πλοήγηση μηνυμάτων