ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Project Multi-Bike (Πολυήλατο) - Πρόσκληση συμμετοχής στην δημιουργία ανοιχτών βιώσιμων συστημάτων

  • Subject: Project Multi-Bike (Πολυήλατο) - Πρόσκληση συμμετοχής στην δημιουργία ανοιχτών βιώσιμων συστημάτων
  • From: "Dr George Blanas, Associate Professor" <blanas [ at ] teilar [ dot ] gr>
  • Date: Tue, 26 Feb 2008 12:56:07 +0200
*Πρόσκληση συμμετοχής*

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε μια προσπάθεια ανάπτυξης Ανοιχτών Βιώσιμων Συστημάτων (Open Sustainable Systems) στα πρότυπα του Ανοιχτού Λογισμικού.

Η αρχική της υλοποίηση σε επίπεδο επιχειρηματικών σχεδίων γίνεται σε ομάδες εργασίας στα πλαίσια του μαθήματος "Σεμινάριο Τελειοφοίτων" του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

*Προτεινόμενα έργα:*

[1] Πολυήλατο (MutliBike) που αφορά την ανάπτυξη ανοιχτού συστήματος προσαρτώμενων στοιχείων σε ένα ή περισσότερα συνδεόμενα ποδήλατα με αποτέλεσμα την παραγωγή ποδηλάτων με περισσότερες των δύο (2) ροδών που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες μετακίνησης πολλών ατόμων στην πόλη σε ένα σύνθετο όχημα στο οποίο θα προβλέπεται η δυνατότητα πρόσθεσης σύγχρονου τύπου μπαταριών και συστημάτων ηλεκτρικής κίνησης και φωτοβολταϊκών σκεπάστρων που θα χρησιμοποιούνται για την φόρτιση των μπαταριών. Η Λάρισα όπως και άλλες επίπεδες πόλεις της χώρας μας αποτελεί ιδεώδη τόπο εφαρμογής μιας τέτοιας πρωτοβουλίας από την οποία θα ωφεληθούν πολλαπλά οι επαγγελματίες και οι πολίτες.

[2] Ανοιχτό Βιώσιμο Αυτοκίνητο , που να ικανοποιεί με πολύ χαμηλό κόστος αγοράς και λειτουργίας του 90% των μετακινήσεων (μικρές αποστάσεις) με στοιχεία μακροβιότητας και ανοιχτότητας στην δυνατότητα τοποθέτησης μηχανικών συστημάτων ανεξαρτήτως κατασκευαστή, καθώς και την χρήση τυποποιημένων μερών από σύγχρονα υλικά που να μπορούν να κατασκευαστούν από οποιαδήποτε βιομηχανία και βιοτεχνία με βάση τυποποιημένες διαστάσεις και προδιαγραφές..

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να μου αποστείλουν e-mail μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ώστε να ενταχθούν σε ομάδες εργασίας, όπου θα καθορίσουν [α] πολυήλατο ή αυτοκίνητο, [β] επιθυμητή περιοχή (τεχνική, διοικητική, οικονομική) και [3] υποσύστημα (μηχανολογικό, ηλεκτρολογικό) και οποιαδήποτε άλλη συμπληρωματική πληροφορία θεωρούν ότι θα προσθέσει αξία στη συμμετοχή τους. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή στους συναδέλφους που θα ήθελαν να λειτουργήσουν ως σύμβουλοι των ομάδων εργασίας σε εξειδικευμένα θέματα.

Η προϋπόθεση συμμετοχής είναι η υπογραφή συμφωνητικού αποδοχής της νομοθεσίας που διέπει το ελεύθερο ανοιχτό λογισμικό.

Με εκτίμηση

Γιώργος Μπλάνας
Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Λάρισας


begin:vcard
fn:Dr George Blanas
n:Blanas;George
org:T.E.I. of Larissa, GR;School of Business & Economics
adr:;;;Larissa;;411 10;Greece
email;internet:blanas [ at ] teilar [ dot ] gr
title:Director
tel;work:+30 2410 684204
x-mozilla-html:TRUE
url:www.bs.teilar.gr
version:2.1
end:vcard