ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Ανοιχτο λογισμικο: Να ξεκινησουμε απο το λογισμικο;

  • Subject: Ανοιχτο λογισμικο: Να ξεκινησουμε απο το λογισμικο;
  • From: Christos Ricudis <ricudis [ at ] itc [ dot ] auth [ dot ] gr>
  • Date: Wed, 25 Nov 2009 11:56:59 +0200
Konstantinos Margaritis wrote:
Η BSD license είναι σαν την αναρχία: Ωραία στην θεωρία, αλλά πρακτικά εύκολα
εκμεταλεύσιμη και καταστρατηγίσιμη.

Εκατοντάδες/χιλιάδες projects καταμαρτυρούν το αντίθετο. Φυσικά όμως εσύ ο "Γιώργος" ξέρεις καλύτερα.

Επειδη η συζητηση εχει ξεφυγει αρκουντως, να δουμε λιγο παλι τα βασικα;

Προβλημα: Η Ελλαδα δεν παραγει λογισμικο. Στο μηδεν λογισμικο που παραγεται, περιλαμβανεται και μηδεν ανοιχτο λογισμικο.

Σε μια χωρα στην οποια οπως παραδεχονται ισως με τον πιο επισημο τροπο οι ιδιοι οι φορεις που εκπροσωπουν τον χωρο, ο ορος "πληροφορικη" γινεται αντιληπτος ως εμπορια ειδων πληροφορικης, αντε βαρια βαρια ως καμμια μεταποιητικη δραστηριοτητα (integration), ο χωρος της πρωτογενους παραγωγης ειναι σχεδον ανυπαρκτος, και οπου υπαρχει καλυπτει απλα εσωτερικες καθετοποιημενες αναγκες, δεν ξερω ποσα περιθωρια εχουμε για να μιλαμε για αναπτυξη του κλαδου.

Ισως θα επρεπε να αρχισουμε να σκεφτομαστε τη δημιουργια κλαδου βιομηχανιας λογισμικου - κατι που εχει αρκετες δυνατοτητες επιτυχιας: Πολυ καλη εκπαιδευση, μισθοι πεινας :P, ελαχιστο κοστος αρχικης επενδυσης, κτλ κτλ. Και αν ειναι να αρχισουμε να παραγουμε λογισμικο απο το μηδεν, μηπως θα μπορουσαν να βρεθουν κινητρα για τη δημιουργια ανοιχτου λογισμικου; Εχουμε να ξεπερασουμε πολυ λιγοτερες αγκυλωσεις και προβληματα απο χωρες με ηδη ανεπτυγμενη βιομηχανια λογισμικου.




πλοήγηση μηνυμάτων