ΕΕΛΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Νέο Μέλος - GSOC 2019


Καλημέρα σε όλους,

Είμαι ο Θεμιστοκλής Σπανούδης, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιείτε και το Θέμης. Είμαι στο 5το έτος των σπουδών μου (Μηχανολόγος Μηχανικός) στο πολυτεχνείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Χαίρομαι που ανακάλυψα ότι ένας ελληνικός οργανισμός συμμετέχει στο GSOC 2019 και θα ήθελα να συνεισφέρω σε ένα από τα έργα σας. Συγκεκριμένα αυτό που τράβηξε την προσοχή μου είναι το [5] Development of a DIY robot kit for educators.

Δύο πράγματα λοιπόν σχετικά με το υπόβαθρο μου, πριν 3-3.5 χρόνια ξεκινήσαμε με κάποιους συμφοιτητές μία φοιτητική ομάδα, σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε το αεροσκάφος μας και συμμετείχαμε στο διαγωνισμό Air Cargo Challenge 2017 στο Ζάγκρεμπ. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ήμουν υπεύθυνος για όλο τον μηχανολογικό σχεδιασμό (ξεχωριστά εξαρτήματα, συναρμολογημένη διάταξη και ενσωμάτωση αγορασμένων εξαρτημάτων) καθώς και για την επιλογή και το set-up του ηλεκτρονικού συστήματος (τηλεκατεύθυνση, servos, brushless κινητήρας και ελεγκτής). Επίσης με μια άλλη ομάδα φοιτητών, κερδίσαμε τη 2η θέση στο εθνικό στάδιο του διαγωνισμού EBEC (European Best Engineering Competition). Ο διαγωνισμός είχε τη μορφή ημερήσιου hackathon με hardware και ηλεκτρονικά στον οποίο κατασκευάσαμε έναν 'CNC' ανελκυστήρα 2 αξόνων με βηματικούς κινητήρες και Arduino. Αυτή τη στιγμή εκπονώ τη διπλωματική μου εργασία στην Airbus Helicopters στη Γερμανία πάνω στο θέμα της βελτιστοποίηση τροχιάς ελικοπτέρων. Σχετικά με προγραμματισμό, έχω ασχοληθεί για χρόνια με το MATLAB για διάφορα πράγματα, από κώδικα για ανάλυση πεπερασμένων στοιχείων και ανάλυση κόπωσης μέχρι βελτιστοποίηση εφοδιαστικής αλυσίδας και βέλτιστο έλεγχο για τη διπλωματική μου εργασία στη Airbus. Επίσης έχω «παίξει» αρκετά με διάφορους κινητήρες και αισθητήρες με Arduino.

Βρίσκω την ανάπτυξη ενός προσιτού DIY robot πολύ ενδιαφέρον θέμα από εκπαιδευτική σκοπιά και πιστεύω είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δυνατότητα πρόσβασης περισσότερων ατόμων στη μηχανική, την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό. Πιστεύω ότι λόγω εμπειρίας μπορώ να συνεισφέρω συνολικά στο συγκεκριμένο έργο (hardware, electronics, programming, documentation). Θα ήθελα ως πρώτο βήμα να πάρω λίγες περισσότερες πληροφορίες ως προς τη γενική κατεύθυνση του έργου (αξιοποίηση υπάρχοντος πρωτοτύπου ή δημιουργία νέας πλατφόρμας) ώστε να δω πως ακριβώς θα μπορούσε να προχωρήσει αυτό το project.

Αναμένω τη γνώμη σας!

Θεμιστοκλής Σπανούδης

 
----
Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα απο την λίστα: Λίστα αλληλογραφίας και συζητήσεων που απευθύνεται σε φοιτητές developers \& mentors έργων του Google Summer of Code - A discussion list for student developers and mentors of Google Summer of Code projects.,
https://lists.ellak.gr/gsoc-developers/listinfo.html

Μπορείτε να απεγγραφείτε από τη λίστα στέλνοντας κενό μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου στη διεύθυνση <gsoc-developers+unsubscribe [ at ] ellak [ dot ] gr>.

απαντήσεις