ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Format Odigon.

Η ομάδα εργασίας ΕΛ/ΛΑΚ του ΕΔΕΤ, λαμβάνοντας υπ όψιν τη πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με το format που θα πρέπει να γραφτούν οι οδηγοί, κατέληξε οτι το format OpenOffice.org XML είναι το καταλληλότερο για τη συγκεκριμένη εργασία.

Οι λόγοι που οδήγησαν στη επιλογή αυτή είναι - ευκολία στη χρήση - ευελιξία στη συγγραφή - Δυνατότητα export σε άλλα format ένας ακόμη λόγος που οδήγησε στην επιλογή αυτή είναι ότι χρησιμοποιώντας το ΟpenΟffice.org σαν εργαλείο συγγραφής θα βοηθήσει να εντοπιστούν και να διορθωθούν τυχόν προβλήματα σχετικά με τα Ελληνικά. Κατά τη συγγραφή θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο περιεχόμενο και στη δομή ενώ η τελική μορφή του οδηγού θα πρέπει να μετατραπεί και σε XML Docbook. Η φιλοσοφία του όλου εγχειρήματος είναι να παράγουμε ένα εύχρηστο σετ οδηγιών (Debian Linux, OpenOffice.org & Mozilla) το οποίο να μπορούμε να το διανείμουμε σε ποικίλες μορφές (έντυπο ή ηλεκτρονικά) έτσι ώστε και ο πιο άπειρος χρήστης ΕΛ/ΛΑΚ να έχει την δυνατότητα να το διαβάσει / τυπώσει από μόνος του. Θα ήθελα επίσης να σαν υπενθυμίσω ότι ΕΛ/ΛΑΚ δεν σημαίνει μόνο linux/OS, ΕΛ/ΛΑΚ είναι και ο mozilla & το OpenOffice.org κι ας τρέχουν στα Windows. Η ομάδα εργασίας ΕΛ/ΛΑΚ του ΕΔΕΤ θεωρεί επιτυχία αν καταφέρουμε ένα μέρος των σχολείων / ΑΕΙ / ΤΕΙ χρησιμοποιεί καθημερινά OpenOffice & Mozilla γι αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε την αρχή με τρεις βασικούς οδηγούς (Debian Linux, OpenOffice.org & Mozilla) ελπίζοντας ότι η κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και σε άλλους τομείς όπως KDE, GNOME κ.α.


Τέλος για να κλείσουμε αυτό το μακροσκελές σημείωμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους. Μ. Καμπριάνη της Interzone που ανέλαβε τον οδηγό για το OpenOffice.org Γ. Κυριαζή που ανέλαβε τον οδηγό του Mozilla K. Μαργαρίτη που ανέλαβε τον οδηγό του Debian GNU Linux. Όλους όσους συμμετείχαν στην συζητήση που προέκυψε στην open-source [ at ] grnet [ dot ] gr και βοήθησαν στον να διαμορφωθούν τα περιεχόμενα και το format των οδηγών. Θα σας παρακαλούσαμε να συμμετέχετε ενεργά σαν reviewers όταν με το καλό έχουμε το πρώτο δείγμα δουλείας. Ευχαριστώ Εκ μέρους της Ομάδας Εργασίας ΕΛ/ΛΑΚ του ΕΔΕΤ Κ. Κουμάνταρος ---- Mr. K. Koumantaros, MSc Open Source Development & Planning ---------------------------------------------
**Greek Research and Technology Network (GRNET)**
Mesogion Avenue 56, 4th Floor, Room 4.1.6
GR-11527, Ampelokipi, Athens, Greece
---------------------------------------------

Tel.:+30 210 7474246 Mob.: +30 697 7606622
Fax.: +30 210 7474490

Email:kkoum [ at ] grnet [ dot ] gr WWW: http://www.grnet.gr WWW2: http://www.open-source.gr
SEE-GRID: http://www.see-grid.org
















απαντήσεις

πλοήγηση μηνυμάτων