ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Re: Open source sto dhmosio


On Nov 15, 2009, at 7:19 PM, Christos Ricudis wrote:
Υπαρχουν μεγεθη στα οποια ελαχιστα πραγματα ειναι οπως φαινονται με την πρωτη ματια. Εγκαταστασεις μιας κλιμακας και πανω αντιμετωπιζουν προβληματα που οχι, "ολοι εδω μεσα" δεν εχουν αντιμετωπισει, και αρκετοι ουτε καν φανταζονται. Μιλαω για sizing, scalability, failover, configuration management, data storage management, κτλ κτλ κτλ. Και μετα πηγαινε να κανεις troubleshooting με δεδομενη και την ελλειψη τυποποιησης στις customιες του εκαστοτε τεχνικου. Μιλαμε για το απιστευτο γελιο.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε όλοι διαφήμιση των εμπειριών μας, τα προβλήματα που αναφέρεις είναι όντως υπαρκτά αλλά όλα αντιμετωπίζονται. Κανείς δεν είπε ότι είναι περίπατος, αλλά ναι το πιστεύω ότι μπορούν οι περισσότεροι εδώ μέσα αν όχι όλοι να το κάνουν. Αν το 2000 έστηνα failover/ΗΑ linux cluster με ούτε τις μισές γνώσεις από όσες έχω τώρα, είμαι σίγουρος ότι τώρα που τα πράγματα έχουν εξελιχθεί περισσότερο, είμαι σίγουρος ότι τώρα θα είναι σχεδόν παιχνιδάκι. Δεν υπάρχει λόγος να τρομοκρατούμαστε με τέτοιου είδους τεχνικές δυσκολίες. Η αντιμετώπισή μου γενικά σε τέτοια είναι -το έχω διαβάσει σε βιβλίο δεν είναι δικό μου απόφθεγμα- "αν κάποιο πρόβλημα δεν έχει θεμελιώδεις φιλοσοφικές/μαθηματικές δυσκολίες στη λύση του, τότε τα υπόλοιπα είναι απλώς τεχνικές λεπτομέρειες και λύνονται στον κατάλληλο χρόνο τους". Ή κάπως έτσι, αλλά πιστεύω ότι πιάνεις το νόημα.

και ο exchange δεν παρέχει και ΤΟΣΑ παραπάνω.

Shared calendars.



Ωραία έχει ένα παραπάνω, δεν το έχω ψάξει αλλά είμαι σίγουρος ότι ένα οποιοδήποτε groupware πακέτο μπορεί να προσφέρει την ίδια λειτουργία. Χωρίς να το έχω δοκιμάσει, το kontact μου φαίνεται ότι ίσως να παρέχει κάτι τέτοιο. Και πάλι όμως δεν είναι το θέμα αυτό.

απαντήσεις

αναφορές

πλοήγηση μηνυμάτων