ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Re: Πρόταση για *Σωστή* χρήση Hardware στο Δημόσιο (Was Re: ΜΑΤΖΕΝΤΑ - Διαγωνισμός ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ)

  • Subject: Re: Πρόταση για *Σωστή* χρήση Hardware στο Δημόσιο (Was Re: ΜΑΤΖΕΝΤΑ - Διαγωνισμός ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ)
  • From: Athanasiadis Giannis <athang [ at ] uom [ dot ] gr>
  • Date: Wed, 23 Dec 2009 10:47:38 +0200
Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά ΜΟΝΟ εγώ βλέπω έτσι τα περισσότερα mails ???



O/H Apollon Koutlidis έγραψε:
Konstantinos Margaritis wrote:> Αυτό το σχόλιο με οδήγησε στην παρακάτω πρόταση:>> On Dec 22, 2009, at 10:53 PM, Thanasis wrote:>   >> Ποιόν πας να δικαιολογήσεις ρε φίλε; Αυτόν που ζητάει PCs των 1000  >> ευρώ>> ανά τεμάχιο για το δημόσιο;>> Με τετραπήρυνη cpu και 4gb μνήμης; Μήπως θα τρέχουν oracle server το>> καθένα τους  για να κάνουν ένα cluster από 35 Servers;>>     >> Posted και στη σελίδα:>> http://labs.opengov.gr/2009/12/23/476>> Για όσους δε με ξέρουν, να πω απλά ότι είμαι efficiency και  > optimization freak. Όταν βλέπω τέτοια κραυγαλέα πράγματα στο δημόσιο - > αλλά όχι μόνο- τρελαίνομαι. Πιστεύω ότι πραγματικά κάτι τέτοιο που θα  > *επιβαλλόταν* στους φορείς θα σημαίνε *τρομακτική* εξοικονόμηση  > χρημάτων και άμεσα -λόγω μείωσης κόστους αγοράς του hardware αλλά και  > έμμεσα -λόγω των μειωμένων λογαριασμών της ΔΕΗ. Θα πρότεινα και ARM- > based clients αλλά they're not there yet. Μιλάμε για διαφορές  > τρομακτικές τη στιγμή που ένα Atom-based PC μπορεί να καταναλώνει  > μέγιστο τα 40Wt (τα πρώτης γενιάς, τα καινούρια είναι πολύ καλύτερα σε  > αυτή την περίπτωση, κάτω από 20Wt) ενώ ένα τυπικό PC ΞΕΚΙΝΑΕΙ από  > 100Wt -δε συζητάμε για τα τετραπύρηνα που αναφέρονται εδώ.>> Πιστεύω ότι πραγματικά πρέπει να γίνει μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση  > πάνω σε αυτό το θέμα. Ειδικά με τη συμβολή του Υπουργείου  > Περιβάλλοντος κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει πρωτοπορία για τη  > χώρα λύνοντας ταυτόχρονα ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Μπορεί να  > ξεκινήσει ένα πολύ καλό use case ξεκινώντας από ένα μικρό φορέα και  > επεκτεινόμενο σταδιακά σε περισσότερους φορείς.>> My 2c.>> Κώστας>   Το ζήτημα του κόστους αγοράς του hardware είναι υπό συζήτηση - στην πράξη και όταν πρόκειται για σχεικά μεγάλες αγορές, οι οικονομίες που παράγονται με την αγορά χαμηλότερου κόστους υλικού συχνά εξανεμίζονται λόγω της ταχύτερης - για πολλούς λόγους που μπορούμε να συζητήσουμε χωριστά - απαξίωσής του.
Αντιθέτως, χαμηλότερη κατανάλωση σημαίνει μείωση των λειτουργικών δαπανών - και εκεί οι οικονομίες μπορεί να είναι αξιολογότατες, τόσο για τους servers όσο και για τους σταθμούς εργασίας.
+1 λοιπόν από εμένα για low power rating υπολογιστές. Μπορεί άραγε αυτό να προωθηθεί ως σύσταση για νέους διαγωνισμούς προμήθειας;
Απόλλων
_______________________________________________Open-source mailing listOpen-source [ at ] ellak [ dot ] gr