ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Re: kalispera apo Bulgaria

On 02/16/2011 08:05 AM, Tritas wrote:

Ισως ,επειδή ,στο χώρο του ERP ανοιχτού κώδικα,οι δρώντες και οι συμπαθώντες είμαστε μάλλον πολύ...λίγοι ,θα μπορούσαμε να ...οργανωθούμε (που λέει και το σχετικό ανέκδοτο) - διότι εγώ που τώρα τελευταία παρακολουθώ τα συμβαίνοντα βλέπω οτι δεν είμαστε οργανωμένοι (έστω virtually).Μήπως θα μπορούσε να γίνει κάποιο workshop να δούμε όλα τα ελληνοποιημένα συστήματα και να συζητήσουμε για ενδεχόμενες κοινές δράσεις?


Στη βραση κολλαει το σιδερο.

Αυτη η συζητηση εχει γινει και εχει ξαναγινει (και μαλλον θα συνεχισει να γινεται) μεσα στις open-source κοινοτητες.

Υπαρχει ενα impendance mismatch μεταξυ προσφορας και ζητησης εδω περα, το οποιο δυσκολα καλυπτεται απο την κοινοτητα, και πιο ευκολα καλυπτεται απο την αγορα.

Ο μεν τυπικος Φινλανδος "πελατης", σκεφτεται "Α, ωραια. ERP, δηλαδη μηχανογραφικο συστημα για την επιχειρηση μου μεταποιησης αγγουριων. Και ειναι και τζαμπα, αυτο δε σημαινει open source?".

Ο δε τυπικος Φινλανδος geek σκεφτεται "Α ωραια, θα του στησω ενα ubuntu κι ενα OpenERP και τελειωσα. Και business rules και workflows και ολα αυτα τα βαρετα ακαταλαβιστικα πραγματα θα τα φτιαξει καποιος αλλος, αυτο δε σημαινει open source?".

Το κλασσικο μοντελο της αγορας διαλυει πολυ καλυτερα αυτες τις παρανοησεις και των δυο πλευρων.


απαντήσεις

πλοήγηση μηνυμάτων