ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Re: ËÝîåéò ?



Konstantinos Margaritis wrote:
δεν έχουν αποφύγει κανένα πρόβλημα, η γερμανία έχει την πολυτέλεια να το κάνει αυτό γιατί είναι η 2η γλώσσα μετά την αγγλική στην οποία γίνεται τόσο σημαντική πρόοδος στην πληροφορική και τις επιστήμες γενικότερα. Για να φτάσουμε στο ίδιο σημείο σημαίνει ότι πρέπει και εμείς να αποκτήσουμε πρώτα ένα momentum στην έρευνα και στην ανάπτυξη και ύστερα να εφαρμόσουμε σωβινιστικές πρακτικές (που κατά τη γνώμη μου είναι σωβινιστικές πρακτικές). Αυτό το mementum πολύ απλά δεν το έχουμε ακόμη και δε θα το αποκτήσουμε αν δεν παράγουμε έργο.

Απόστολε, ο Κώστας θέλει να πει πως για να έχεις τα πάντα στα ελληνικά, πρέπει να υπάρχουν τεχνικά κείμενα εκεί έξω που είναι στα ελληνικά, ερωταπαντήσεις σε mailing lists που να είναι στα ελληνικά, και κόσμος που αν τον ρωτήσεις στα ελληνικά να καταλάβει τι τον ρωτάς.

Ο Κώστας λέει ότι χρειάζεται δουλειά και μεθοδική προσπάθεια για να υπάρξει μια ενιαία στάση απέναντι σε αυτό το θέμα. Κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ μικρό ποσοστό σε αυτό που λέμε, είναι για παράδειγμα, ένας ιστοχώρος ειδικά αφιερωμένος σε βοήθεια στα ελληνικά για τους χρήστες ελεύθερου λογισμικού. Εκεί θα υπάρχει ένας χώρος τουλάχιστον που να μπορέσεις να κάνεις αναζήτηση για ένα πρόβλημα που έχεις *με το ελληνικό σφάλμα που έλαβες*, και να υπάρχει περίπτωση να βρεις τι φταίει.

Ίσως σε λίγο ή πολύ καιρό να γίνεται αυτό. Αλλά τώρα, μας αρέσει δε μας αρέσει, δεν μπορεί να γίνει.


--
Dimitris Glezos
Jabber ID: glezos [ at ] jabber [ dot ] org, PGP: 0xA5A04C3B
http://dimitris.glezos.com/

"He who gives up functionality for ease of use
loses both and deserves neither." (Anonymous)
--


αναφορές

πλοήγηση μηνυμάτων