ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Re: Open source sto dhmosio

Christos Ricudis wrote:
Γιατι πολυ απλα στην Ελλαδα η ολη σχετικη συζητηση για δημοσια εργα (νομιζουμε οτι) γινεται με κατι ασχετους "open-source advocates". Παλι καλα που στην πραγματικοτητα γινεται αλλου και εμεις ειμαστε αποντες - ετσι υπαρχει μια μικρη ελπιδα.

Γιατι αμα εσενα αυριο το πρωι σου χτυπησει την πορτα ενα δημοσιο εργο ντυμενο με μια στολη που γραφει πανω με μεγαλα πορτοκαλι γραμματα "δημοσιο εργο" και καπελο δημοσιου εργου, σε κοιταξει ναζιαρικα με τα δημοσιοεργιτικα ματακια του και σου πει με τη γλυκια λεπτη φωνουλα του "Γεια σου! Ειμαι ενα δημοσιο εργο!", εσυ το δημοσιο εργο θα το ψαχνεις ακομα στα desktops των ΔΟΥ και στον e-mail client του ΚΕΠ.

Μήπως επειδή κάποιοι πάλη θέλουν να φάνε με μεγάλο κουτάλι ?

Κυριως επειδη οι υπολοιποι με τα μικρα κουταλια νοιαζονται μονο για το πως θα μεγαλωσει το δικο τους.


Η μήπως "εταιρίες" πληροφορικής δεν έχουν την τεχνογνωσία για κάτι άλλο
, δηλαδή αλλού την έχουν και εδώ όχι ?

Ναι. Αλλου την εχουν και εδω οχι. Sorry αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Και αμα νομιζεις οτι εσυ την εχεις την τεχνογνωσια, πηγαινε σε εναν σοβαρο integrator και δειξτου πως πρεπει να κανει τη δουλεια του. Να δω ποσο γρηγορα θα σου δειξει την πορτα.
Δηλαδή για αυτούς είναι το είναι *καλύτερο, αποδοτικότερο, ποιοτικότερο, πιο ευέλικτο, πιο διαχειρίσιμο, υποστηρίξιμο , φτηνότερο κτλ. και εδώ για την Ελλάδα όχι ?

Γιατι αυτοι το εψαξαν, και ειδαν *που* και σε *ποιες περιπτωσεις* εχει νοημα να χρησιμοποιηθει, και, προφανως, σε ποιες δεν εχει νοημα. Και μη στεναχωριεσαι, κι εδω το ιδιο θα γινει. Το βλεπω να γινεται ερημην ομως της ελληνικης "open-source κοινοτητας", γιατι ειναι επικινδυνη - κι ευτυχως για ολους μας που δεν την παιρνει κανεις στα σοβαρα.


+1 για όλα τα παραπάνω. Είναι επίσης λυπηρό το γεγονός ότι αυτοί που κάνουν πρακτικές προσπάθειες μέσα από το υπάρχον σύστημα, πρέπει να αντιμετωπίζουν όχι μόνο το status quo αλλά και την προκατάληψη των communities... σαν τους μιγάδες ένα πράγμα.


--
Manos Batsis, Chief Technologist
         __    _
  ____ _/ /_  (_)_________ ____ ______
 / __ `/ __ \/ / ___/ ___// __ `/ ___/
/ /_/ / /_/ / (__  |__  )/ /_/ / /
\__,_/_.___/_/____/____(_)__, /_/
                        /____/
http://www.Abiss.gr
19, Kalvou Street,
14231, Nea Ionia,
Athens, Greece

Tel: +30 211-1027-900
Fax: +30 211-1027-999


απαντήσεις

αναφορές

πλοήγηση μηνυμάτων