ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Re: Ανοιχτο λογισμικο: Να ξεκινησουμε απο το λογισμικο;]

  • Subject: Re: Ανοιχτο λογισμικο: Να ξεκινησουμε απο το λογισμικο;]
  • From: Michail Batikas <mpatikas [ at ] gmail [ dot ] com>
  • Date: Sat, 28 Nov 2009 21:34:10 +0100

On 28 Νοε 2009, at 14:15 , Apollon Koutlidis wrote:

Michail Batikas wrote:

On 26 Νοε 2009, at 15:32 , Sergios T.S. wrote:

Υ.Γ. Και Βασίλης δεν είχε πτυχίο στην πληροφορική να όμως που έφτασε :-D

Ο Βασίλης δεν προόδευσε γιατί ήταν καλός πληροφορικός αλλά γιατί ήταν καλό επιχειρηματίας και έκανε στην σωστή στιγμή τις σωστές κινήσεις. Εκμεταλέυτηκε κιόλας τις χαζομάρες της ΙΒΜ.

Είναι Ελληνική παράδοση το φληνναφείν, κι ας μην ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε. Ο κ. Gates σπούδαζε ήδη στο Harvard όταν, μαζί με τον κ. Allen, ξεκίνησαν την πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα της Microsoft. Για περισσότερες λεπτομέρειες:

http://en.wikipedia.org/wiki/Altair_BASIC

Αν τώρα θέλουμε να τον κάψουμε στην πυρά γιατί ήταν επίσης και καλός επιχειρηματίας και ακολούθησε το "Αμερικάνικο Όνειρο" (help people, make a load of money) - τουλάχιστον ας του αναγνωρίσουμε ότι οι ρίζες του ήταν αρκούντως geeky σ' εκείνες τις πρώτες μέρες. Το ότι είναι πλούσιος δε δίνει αυτομάτως το δικαίωμα στον οποιονδήποτα να τον λοιδωρεί.

Ποιός τον λοιδώρησε; Απλά είπα ότι δημιούργησε αυτό τον γίγαντα πληροφορικής όχι βασιζόμενος τόσο στις γνώσεις πληροφορικής που είχε (Προς θεού δεν ήταν/είναι άσχετος. Στο Harvard σπούδαζε ο άνθρωπος), όσο στο επιχειρηματικό δαιμόνιο που είχε και στος σωστές επιχειρηματικές κινήσεις που έκανε. Αυτό δεν είναι κακό στον οικονομικό σύστημα που δουλεύουμε. Για να καταλαβαίνομαστε.

Φιλικά Μιχάλης



Φιλικά,
Απόλλων