ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Re: Open source sto dhmosio

Christos Ricudis wrote:

Γιατι αυτοι το εψαξαν, και ειδαν *που* και σε *ποιες περιπτωσεις* εχει νοημα να χρησιμοποιηθει, και, προφανως, σε ποιες δεν εχει νοημα. Και μη στεναχωριεσαι, κι εδω το ιδιο θα γινει. Το βλεπω να γινεται ερημην ομως της ελληνικης "open-source κοινοτητας", γιατι ειναι επικινδυνη - κι ευτυχως για ολους μας που δεν την παιρνει κανεις στα σοβαρα.


Ετσι για να ρίξω λάδι στη φωτιά , τι εννούμε με το "Ελληνική Open source κοινότητα?" Πόσοι παραγωγοί software ζούν απο το να παράγουν ανοιχτό λογισμικό. Ακόμη καλύτερα πόσα έργα Open Source έχουν την Ελλαδα ώς τόπο γέννησης. Γιατί άλλο χρήστης συστήματος τάδε , και άλλο developer. Για παράδειγμα , να μου κάποιος πόση κίνηση έχει η λίστα της postgresql. Community σημαίνει παραγωγή.Στις ανθρώπινες κοινότητες η παραγωγή γίνεται απο εργάτες, στο open source απο ποιούς?

Γι' αυτό και εγώ ξεκίνησα με το εξής.
Δεδομένου πως ο φυσικός χώρος του open source είναι τα συστήματα διαμεταγωγής δεδομένων ( βλέπε internet services ), μαζί με κάνα δύο σπόντες όπως DBs etc. Δεδομένου πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις open source οι οποίες θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ενός οργανισμού κατα 85% τουλάχιστον. Θεωρώ πως το πρώτο βήμα είναι να εξαλειφθούν licenses που πληρώνω εγώ μέσω της εφορίας σε εταιρείες που παράγουν το αντίστοιχο λογισμικό και να αλλαχθεί αυτό απο το αντίστοιχο open source.

Να μήν ξεκινήσω για το πώς θεωρώ πως πρέπει να γίνεται η διδασκαλία της προγραμματιστικής τέχνοεπιστήμης.
begin:vcard
fn:Angelos Karageorgiou
n:Karageorgiou;Angelos
org:Vivodi Telecommunications S.A.
email;internet:angelos [ at ] unix [ dot ] gr
title:Technology Manager
tel;work:+30 211 7503 893
tel;fax:+30 211 7503 701
tel;cell:+30 6949120773
note;quoted-printable:=0D=0A=
	=0D=0A=
	Linkedin Profile =
	=0D=0A=
	http://www.linkedin.com/in/unixgr=0D=0A=
	=0D=0A=
	=0D=0A=
	=0D=0A=
	Personal Web Site=0D=0A=
	http://www.unix.gr=0D=0A=
	=0D=0A=
	=0D=0A=
	Blog Site=0D=0A=
	http://angelos-proverbs.blogspot.com
x-mozilla-html:FALSE
url:http://www.linkedin.com/in/unixgr
version:2.1
end:vcard

αναφορές

πλοήγηση μηνυμάτων