ΕΕΛ/ΛΑΚ - Λίστες Ταχυδρομείου

Re: ΜΑΤΖΕΝΤΑ - Διαγωνισμός ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  • Subject: Re: ΜΑΤΖΕΝΤΑ - Διαγωνισμός ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  • From: Apollon Koutlidis <apollon [ at ] planewalk [ dot ] net>
  • Date: Tue, 22 Dec 2009 21:05:13 +0000
Kostas Boukouvalas wrote:
2009/12/22 Apollon Koutlidis <apollon [ at ] planewalk [ dot ] net <mailto:apollon [ at ] planewalk [ dot ] net>>

    Επί της ουσίας (;) και των δύο μηνυμάτων - που θεωρώ ότι υποβαθμίζουν
    δραματικά το επίπεδο του διαλόγου σε αυτή τη λίστα: Η χρήση desktop
    virtualization στερείται παντελώς νοήματος σε αυτή την περίπτωση καθώς
    υποβαθμίζει τις επιδόσεις των υπολογιστών, αυξάνει την πολυπλοκότητα
    χρήσης τους, απαιτεί πρόσθετες άδειες χρήσης χωρίς να απαλείφει αυτές
    που ζητά η προσφορά και εν γένει κάθε άλλο παρά "και τελείωσε η
    υπόθεση".


Ως προς το οτι υποβαθμίζει τις επιδόσεις των υπολογιστών: Aπάντησέ μου στο εξής: Δύναται να δεσμεύσει ή όχι λιγότερη μνήμη από μια κανονική εγκατάσταση Windows η λειτουργία τους από μια εικονική μηχανή; Κοινώς, μειώνεται η (ακριβότερη) απαίτηση του 4GB DDR2;
Όχι, εκτός αν εκτελούνται περισσότερες από μία εικονικές μηχανές. Αντιθέτως, απαιτείται μνήμη για εκτέλεση δύο και κάτι λειτουργικών - του host, του hypervisor και του guest. Σε κάθε περίπτωση, η κατανάλωση CPU cycles από ένα virtualized application stack παραμένει μεγαλύτερη από ένα native installation πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - οι οποίες ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν το τυπικό desktop workload. Όποιος παρακολουθεί τον τεχνικό [ηλεκτρονικό] τύπο γνωρίζει καλά ότι το desktop virtualization είναι ακόμα αμφιβόλου αξίας - αν και οι διάφοροι κατασκευαστές προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν το κοινό για το αντίθετο.

Ως προς το οτι αυξάνει την πολυπλοκότητα χρήσης τους: 25 κλικ παραπάνω για να ρυθμίσει ένας απλός χρήστης μια εικονική μηχανή μέσω GUI δε νομίζω οτι είναι δα και τόσο τρομερό πράγμα για κάποιον που ξέρει ήδη να "παίζει στα δάκτυλα" το Facebook... Είναι θέμα προτεραιοτήτων του δημοσίου υπαλλήλου.
...αυτό δεν βγάζει νόημα, φοβάμαι. Και αγνοεί το ζήτημα της πολυπλοκότητας διαχείρισης.

Ως προς το οτι απαιτεί πρόσθετες άδειες χρήσης: Μάλλον αφαιρεί άδειες χρήσης (Windows) (από αυτές δηλαδή που ζητά η προσφορά) από τα μηχανήματα τα οποία δεν τις χρειάζονται πραγματικά.
Ο Κώστας απατάται - για να εγκαταστήσεις Windows νομίμως απαιτείται άδεια, είτε σε VM είτε σε "bare metal". Επίσης απαιτείται άδεια για τον hypervisor αν δεν είναι ΕΛ/ΛΑΚ. Δυστυχώς, η ωριμότητα των ΕΛ/ΛΑΚ προϊόντων virtualization σε ότι αφορά τη διαχείριση σύνθετων εγκαταστάσεων παραμένει στα σπάργανα.


    Η δαιμονοποίηση της Microsoft και άλλων παραγωγών κλειστού
    λογισμικού είναι ο καλύτερος τρόπος περιθωριοποίησης του ΕΛ/ΛΑΚ.


Για να μιλάς για δαιμονοποίηση της Microsoft μάλλον δε κατάλαβες το νόημα όσων γράφω. Καμία σχέση.
    Τέλος,
    το θέμα της έμμεσης φορολογίας είναι καθ' όλα άσχετο και δε θα αγγίξω
    καν τα περί "Facebook, Twitter, IRC,"...


Δεν είναι καθόλου άσχετο ούτε το θέμα της άμεσης φορολογίας ούτε τα περι "Facebook, Twitter, IRC, ...". Πολύ σχετικά είναι και τσούζουν όλους τους πολίτες και μη αυτής της έρμης χώρας.
Όλο αυτό το υπο-νήμα (καλέ κύριε μεταφραστά;) είναι εκτός θέματος και εκτός πραγματικότητας, γι' αυτό και θα σταματήσω εδώ. Απολογούμαι προς τη λίστα για τον μερικό εκτροχιασμό, θεώρησα απλώς ότι κάποια "εν θερμώ" επιχειρήματα χρειάζονταν κάπως πιο ψύχραιμο αντίλογο.

Απόλλων